El web montcada.cat estrena una secció amb les dades actualitzades sobre ocupació i atur al municipi

Dimarts, 5 de maig de 2020 a les 11:40

La regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació ha elaborat un informe amb dades facilitades per la Generalitat i la Diputació

El portal de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, www.montcada.cat, ha publicat un informe sobre la situació de les persones aturades del municipi. El document, que ha estat elaborat per la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació amb informació de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, ofereix dades comparatives entre octubre de 2019 i març de 2020. La regidoria de Promoció Econòmica actualitzarà mensualment les dades sobre ocupació, atur i activitat econòmica a Montcada i Reixac. La informació es pot consultar en aquest enllaç.  

Segons aquestes, Montcada i Reixac ha tancat el mes de març amb 2.307 persones desocupades, el 44% son homes (1.011) i el 56% son dones (1.296). La taxa d’atur se situa en un 13,28%, un 1,69% més que al Vallès Occidental. L’atur augmenta un 3.08% respecte al mes de febrer (69 persones aturades més). En comparació amb el 2019, l’atur s’ha incrementat en el municipi en 142 persones, un 6,56% més.

Aquest informe indica que durant el mes de març el sector econòmic on hi hagut més atur és el de serveis, amb un 70,87% de persones aturades, seguit del sector d’indústria, amb un 12,35%, i de la construcció, amb 8,41% aturats respecte del total.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Teixidó, ha afirmat que “les dades que han d’arribar corresponents al mes d’abril seran, malauradament i causa de la crisi sanitària, impactants”. Teixidó ha afegit que “aquestes dades mensuals ens doten d’eines d’anàlisi i ens permetran dissenyar polítiques d’ocupació i de promoció econòmica concretes i adaptades a les persones i a aquells col•lectius més desfavorables com a conseqüència del COVID-19”.  

Aquestes dades que es publicaran al web municipal sobre l’atur permetran fer una comparativa intermensual i interanual de variables com l’atur per sexes, per edats i per grans sectors econòmics així com el nombre d’afiliats a la seguretat socials i la tipologia d’aquesta contractació. Les xifres publicades també permeten la comparativa amb els altres municipis de la comarca.
 

Darrera actualització: 05.05.2020 | 15:42