El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya autoritza el toc de queda que s’aplicarà en 161 municipis, entre ells Montcada i Reixac

Divendres, 16 de juliol de 2021 a les 14:00

El confinament nocturn serà d’1 a 6h de la matinada i entrarà en vigor aquest dissabte, 17 de juliol, després que s'hagi publicat al Diari Oficial de la Generalitat. Estarà vigent fins al 23 de juliol, moment en el que es revisarà el llistat de poblacions segons les dades d'incidència.

  • La mesura, vigent fins al 23 de juliol, afecta les poblacions de més de 5.000 persones amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos per 100.000 habitants els últims 7 dies.
  • En total, el toc de queda nocturn s’aplicarà en 161 municipis, entre els que hi ha alguns que, tot i tenir una incidència baixa, hauran de complir-ho a causa de la seva proximitat amb altres poblacions amb l’índex de contagi molt elevats.
  • La petició del govern de la Generalitat ha estat per set dies, tot i que tot indica que s’haurà d’anar prorrogant. Cada setmana, es farà una revisió per determinar quins municipis queden alliberats del toc de queda i quins, en canvi, han d’entrar a la llista.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat el toc de queda nocturn en aquelles poblacions de Catalunya, entre les que està Montcada i Reixac, on la situació epidemiològica de la Covid-19 està pitjor. El retorn del confinament nocturn 62 dies després serà d'1 a 6h de la matinada i entrarà en vigor aquest mateix dissabte, 17 de juliol, un cop s'ha publicat la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. La mesura afecta les poblacions de més de 5.000 persones amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos per 100.000 habitants els últims 7 dies. En total, el toc de queda nocturn s’aplicarà en 161 municipis, entre els que hi ha alguns que, tot i tenir una incidència baixa, hauran de complir-ho a causa de la seva proximitat amb altres poblacions amb l’índex de contagi molt elevats.

De moment, la petició del govern ha estat fins al 23 de juliol, tot i que tot indica que s’haurà d’anar prorrogant. Cada setmana, es farà una revisió per determinar quins municipis queden alliberats del toc de queda i quins, en canvi, han d’entrar a la llista.


Certificat d'autoresponsabilitat
Es recomana que totes aquelles persones que visquin als municipis afectats i que es vegin obligades a sortir al carrer entre la 1 i les 6h ho facin amb un certificat d'autoresponsabilitat. El certificat no és obligatori, però sí recomanable a l'hora d'acreditar la raó del desplaçament en horari nocturn. Les excepcions previstes són els desplaçaments d'urgència per assistència sanitària o anar a la farmàcia, realitzar serveis essencials, recollida i cura de menors en cas de pares separats i la cura de mascotes i animals de companyia.

Darrera actualització: 16.07.2021 | 17:36