‘El tabac al descobert’, en una exposició a l’institut La Ferreria

Dimecres, 24 d'abril de 2019 a les 00:00

La mostra, promoguda per la Diputació de Barcelona, reflexiona sobre el consum del tabac i els seus efectes sobre la salut i el medi ambient.

L’institut La Ferreria (Progrés, 57) acull des d’aquest dimecres, 24 d’abril, i fins al 7 de  maig, l’exposició ‘El tabac al descobert’, amb l’objectiu d’informar el jovent sobre els riscos del consum de tabac, així com potenciar el seu pensament crític envers les addiccions. La mostra és de la Diputació de Barcelona i explica, mitjançant plafons, de quines substàncies tòxiques es composen les cigarretes, el negoci que hi ha darrera del tabac i les empreses que s’hi dediquen, així com els efectes nocius per a la salut i per al medi ambient.

L’exposició comptarà amb la dinamització del Punt d’Assessorament Sobre Drogues i Addiccions (PASSA) de Montcada i Reixac, que oferirà una activitat guiada a l’alumnat de primer i segon d’ESO de La Ferreria. L’acció s’emmarca en el Pla Local de prevenció de drogues i pantalles ‘En positiu’ 2018-2022.

D’altra banda, l’Ajuntament de Montcada i Reixac col·labora amb el programa d’atenció primària de la Generalitat en la difusió d’una enquesta sobre el tabac, per tal d’obtenir dades sobre el seu consum i l’opinió de la ciutadania en temes vinculats altabaquisme. Amb la informació recollida es farà, com cada any, l’informe que es publicarà dies abans de la vintena edició de la Setmana Sense Fum, que tindrà lloc del 24 al 31 de maig, enguany, amb el lema ‘Recuperem la inspiració’. L’objectiu d’aquesta iniciativa és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut no iniciar-se o abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum.

Darrera actualització: 15.04.2019 | 13:41