El Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge va haver d’oferir més assessorament durant tot l’any 2020

Dimarts, 23 de febrer de 2021 a les 10:00

Aquest punt, que depèn de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya i dona servei als municipis de Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Ripollet, va obrir un total de 84 expedients, el que suposa un augment del 9% respecte a l’any anterior. El volum d’entrevistes també va pujar lleugerament.

El punt del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) a Montcada i Reixac, que també assessora veïns de Cerdanyola del Vallès i Ripollet, va iniciar durant el 2020 un total de 84 expedients, el que suposa un augment del 9% respecte a l’any anterior, quan es van haver d’obrir 77. En referència a la quantitat d’entrevistes, el SIDH va fer un total de 57, xifra que provoca un increment del 3,64% (al 2019, es van fer dos menys). Durant tot l’any, també es van tancar un total de 28 casos relatius a intermediacions (4), assessoraments (16) i informació (8). Amb aquest balanç, i a data del 31 de desembre de 2020, el SIDH té obert 97 expedients, dels quals més del 50% tenen una proposta validada que ja s’ha trasmès a les respectives entitats financeres. En relació a aquestes xifres, la regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, Jessica Segovia, ha valorat positivament el balanç d’actuació del SIDH i ha destacat que “es tracta d’un servei que cada vegada està més consolidat i que s’està convertint en un referent d’informació i assessorament per a la ciutadania”.

El SIDH és un servei gratuït d’informació sobre les opcions que hi ha per afrontar els problemes de pagament de l’habitatge -préstec hipotecari o renda de lloguer; assessorament personalitzat sobre les diverses mesures o alternatives de resolució del conflicto, i intermediació, negociant amb les entitats financeres perquè acceptin les propostes de solució acordades. 

Aquest servei, que ofereix la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya amb la participació dels col·legis d’advocats, té com àmbit d’actuació Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Ripollet. Per obtenir informació relacionada amb aquest punt, es pot contactar al correu electrònic sidh4@montcada.org o bé al telèfon 935 726 496, de 9 a 14h.

Darrera actualització: 23.02.2021 | 15:08