El Regala Il·lusions 2022 pretén arribar a uns 500 infants del municipi

Dimecres, 16 de novembre de 2022 a les 10:00

La 12a edició d’aquesta iniciativa solidària tindrà un dotació pressupostària de 19.000 euros amb l’objectiu que els nens i nenes que provenen d’entorns econòmicament vulnerables rebin regals durant el Nadal.

  • Enguany, la campanya, que començarà el 21 de novembre, no comptarà amb cap aportació econòmica per part de l’Obra social ‘la Caixa’.
  • La ciutadania hi pot col·laborar amb la compra d’objectes solidaris que es posaran a la venda, al preu d’1,5 euros, en la trentena d’establiments col·laboradors.
  • Les persones que a títol particular vulguin donar material escolar i llibres, ho poden fer contactant amb alguna de les entitats col·laboradores o bé, portant els articles al punt de recollida que s'habilitarà a la Casa de la Vila.

     L’Ajuntament posa en marxa la 12a edició de la campanya de joguines Regala Il·lusions amb l’objectiu que els nens i nenes del municipi que provenen d’entorns econòmicament vulnerables rebin regals per Nadal. Aquesta campanya començarà el proper 21 de novembre amb la voluntat de donar cobertura a 510 infants -450, d’entre 3 i 12 anys, i 60, de 0 a 3- que pertanyen a 323 famílies. La xifra total suposa un augment respecte a l’edició de l’any passat quan es va poder donar cobertura a 474 infants. El Regala Il·lusions l’organitzen diferents departaments de l’Àrea Social del consistori, amb la col·laboració de les entitats i botigues del municipi, i compta amb un pressupost total de 19.000 euros. En aquest sentit, i a diferència d’anteriors edicions, la campanya solidarà no comptarà amb la col·laboració econòmica de l’Obra social ‘la Caixa’.

La presentació de la campanya 2022 s’ha fet aquest dimarts, 15 de novembre, a l’Ajuntament i ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Laura Campos; el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre; el regidor d’Infància i Joventut, Gerard Garrido; i la regidoria de Polítiques d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Jessica Segovia. En la seva intervenció, l’alcaldessa s’ha mostrat confiada que la manca de col·laboració de l’Obra social ‘la Caixa’ en el Regala Il·lusions 2022 serà compensada per les entitats i la ciutadania, que “segur que tornaran a demostrar la seva solidaritat”. Campos ha reivindicat que el joc va més enllà de la diversió i que “no ha de ser un luxe, sinó un dret per a tots els nens i nenes, que, independentment de la situació econòmica de les seves famílies, han de poder tenir uns records feliços de les seves joguines d’infància”. Per la seva part, el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre, ha qualificat “d’injustificable i imprevista” la decisió de ‘la Caixa’ de no fer cap aportació econòmica en aquesta edició. “Com que no es tracta de parlar de decepció, sinó d’il·lusió, estic convençut que els departaments que participem en el Regala Il·lusions farem tots els esforços necessaris per poder arribar a la major quantitat de nens i nenes possible”, ha dit de la Torre, qui també ha manifesta la seva confiança en que la ciutadania de Montcada i Reixac tornarà a demostrar la seva solidaritat.

Cada nen o nena rebrà regals adaptats a la seva edat i, a l’hora de triar-los, es té en compte que no siguin joguines sexistes o violentes. Com cada any, la ciutadania hi pot col·laborar amb la compra d’objectes solidaris (bolígrafs, llapis i pinces amb motius nadalencs) que es posaran a la venda, al preu d’1,5 euros, en la trentena d’establiments col·laboradors, identificats amb el cartell de Regala il·lusions. Les persones que a títol particular vulguin donar material escolar i llibres, ho poden fer portant els articles al punt de recollida que s'habilitarà a l'edifici a la Casa de la Vila (Major, 32), a partir del dia 21 i fins a l’11 de desembre. Les entitats que vulguin col·laborar amb la campanya han de confirmar la seva participació al correu electrònic solidaritaticooperacio@montcada.org i el12 de desembre, es farà a l’Ajuntament l’acte d’entrega de tot el material que hagin recollit.


Botigues col·laboradores
A la zona centre, Bar Les Delícies, Farmàcia Guix, Ferreteria Montcada, Flors Laia, Forn Oliveras (carrer Santiago), Fruterías Pozo, Manhattan Montcada Burger Bar, Papereria Trimer, Perfumeria Heri Passion Beauté, Perfumeria Hernández (carrer Major), Reyes de Palacio, Teixits Rotxe, Viatges Airos Montcada, Ca l’Estrelleta i Flors Montse. A Can Sant Joan, els establiments que hi participen són Anima’ls Can Sant Joan, Autoescola Diamant, Merceria Sisquet i Òptica Isis. A Mas Rampinyo i Mas Duran, Autoescola Mir, Club Adac, Farmàcia El Punt, Farmàcia Judit Recasens, Perruqueria Estil Lliure i la Xurreria Mercè y punto. A Montcada Nova-Pla d’en Coll, hi col·laboren Forn Oliveras (carrer Lleida), Montcada Pizza a Punt, Oideco Solucions Auditives, Peluquería Lola i Perfumeria Hernández (Rambla dels Països Catalans), mentre que els comerços col·laboradors de Terra Nostra són Centre d’estètica Cuida’m i Perruqueria Nova Imatge.

Darrera actualització: 16.11.2022 | 14:45