Nova edició per aquest estiu del programa d’activitats ‘El Rec Comtal es mou’

Dijous, 9 de juliol de 2020 a les 00:00

Arrenca la quarta edició del projecte que impulsa la Taula del Rec Comtal i que enguany estarà adaptada a la situació actual per tal de minimitzar el risc de contagi.

El programa d’estiu ‘El Rec Comtal es mou’ torna pels mesos de juliol, agost i setembre. Ho fa amb canvis respecte a l’edició anterior i adaptant-se a la situació actual provocada per la pandèmia de la COVID-19. Amb la voluntat d’evitar el risc de possibles infeccions, l’organització delimitarà l’espai d’activitats amb tanques i controlarà un aforament limitat sense cita prèvia, on les persones podran accedir segons l’ordre d’arribada. Per tal de facilitar la traçabilitat en cas que es detecti un cas positiu de coronavirus, es demanarà el nom de totes les persones que hi participin. Així mateix, a l’entrada s’habilitarà gel hidroalcohòlic per desinfecció de mans i, seguint l’última normativa aprovada pel PROCICAT, l’ús de les mascaretes serà obligatòria per a persones majors de 6 anys. L’organització podrà variar alguna d’aquestes mesures en funció de la normativa que es pugui anar aplicant en les pròximes setmanes.

Un altre dels principals canvis és l’elecció dels dimarts com a dia per realitzar activitats lúdiques que inclouran una gran varietat de jocs lliures o de taula pensats especialment per a un públic familiar amb infants de fins a 12 anys. L’horari de cada dimarts serà de 19 a 21 h a l’espai del Rec Comtal existent a la franja de Can Sant Joan (carrer Reixagó). D’altra banda, al mateix lloc però cada dimecres i de 8 a 10 h, ‘El Rec Comtal es mou’ ha previst un seguit d’activitats d’exercici i mobilitat per a gent gran, com rutes a peu, ioga, estiraments o tai chi.

El projecte ‘El Rec Comtal es mou!’ és una iniciativa de treball comunitari en medi obert que impulsa la Taula del Rec Comtal -formada per diferents entitats del territori i veïnat a títol particular- amb el suport dels ajuntaments de Montcada i Reixac i de Barcelona i el finançament del Consorci del Besòs. El projecte comunitari pretén dignificar l'espai, promoure la relació i la participació veïnal, recuperar la memòria històrica vinculada al pas del canal d'aigua per les dues ciutats, generar-hi activitat econòmica social i solidària i ocupació per al jovent del territori.

Darrera actualització: 09.07.2020 | 12:20