El projecte d’educació emocional Komtü s’estrena a l’escola El Turó

Dimecres, 2 d'octubre de 2019 a les 00:00

La direcció de l'escola montcadenca i representants de la Fundació Nous Cims han presentat a l'Ajuntament aquesta iniciativa, pionera a Catalunya.

La direcció de l’escola El Turó i representants de la Fundació Nous Cims han presentat aquest dimecres, 2 d’octubre, a la regidora d’Educació, Jessica Segovia, el projecte Komtü. Es tracta d’un programa pioner a Catalunya d’acompanyament per a la promoció, prevenció i intervenció per al benestar emocional i relacional de la infància en l’àmbit escolar. Un centenar d’escoles de tot Catalunya optava a acollir per primer cop aquest programa i finalment, s’ha triat l’escola de Montcada i Reixac. “Ens omple d’orgull que El Turó sigui el primer centre on s’implementi aquest projecte, és un centre molt participatiu i amb un equip docent molt motivat i agraïm la Fundació Nous Cims que hagi triat aquesta escola per tirar-lo endavant”, ha manifestat Segovia.

La base de Komtü, finançat íntegrament per la Fundació Nous Cims, recau en la idea que les experiències relacionals deixen una empremta emocional que pot condicionar la personalitat i l’actitud dels infants al llarg de tota la seva vida. Una bona experiència pot comportar un millor aprenentatge, més capacitat d’autoconsciència, d’empatia i d’acceptació de la diferència, entre d’altres valors. Komtü implica els infants, les seves famílies l’equip docent i el personal no docent i els seus objectius són crear un sentiment de pertinença envers la comunitat, generar eines d’acompanyament emocional, l’empoderament de les famílies i suport a infants amb dificultats concretes.

A curt termini, el projecte, que tindrà una durada de 3 anys, pretén millorar el clima escolar, un major benestar emocional, ampliar les eines d’acompanyament i una major integració i acceptació de la diversitat. A llarg termini, el programa vol formar persones amb més equilibri emocional, que mantinguin relacions igualitàries, disminuir el fracàs i l’abandonament escolar, reduir les conductes de risc i afavorir la integració intercultural. El 18 d’octubre hi ha previst presentar el projecte a tota la comunitat d’El Turó, amb una festa que se celebrarà a l’escola, a partir de les 16.30 h.

Darrera actualització: 02.10.2019 | 12:22