El projecte Avinguda del Vallès convida la ciutadania a una festa diumenge a l’N-150

Dimarts, 28 de juny de 2022 a les 00:00

Les activitats es faran de 10 a 13 h al tram de la carretera situat entre el carrer Tiana i l’Avinguda de Creu Roja, a Cerdanyola-Ripollet.

El projecte participatiu per humanitzar l’N-150, denominat Avinguda del Vallès –acció coordinada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb el suport dels ajuntaments de Montcada i Reixac, Barberà, Cerdanyola i Ripollet–, celebra aquest diumenge, 3 de juliol, una festa la tram de la nacional entre l’Avinguda de Creu Roja i el carrer Tiana, a Cerdanyola. Les activitats es faran de 10 a 13 h i el gruix central tindrà lloc al tram d’N-150 entre l’Avinguda Creu Roja i el carrer Clos, a Cerdanyola, amb bàsquet, atraccions infantils, batucada, un taller per a la gent gran i un DJ. Una de les entitats que hi participarà és l’associació Dansa Oriental Terra Nostra, que hi actuarà d’11 a 11.30 h.

Convidem  la ciutadania a que participi en aquesta festa, que pretén visibilitzar que volem una avinguda cívica, amable, participada i on les persones i no les infraestructures siguin els protagonistes’, ha explicat el president de l’Àrea Territorial de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i vicepresident de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l’AMB, Jordi Sánchez.

Al tram de la carretera entre Clos i Tiana hi haurà un espai d’entitats, un taller participatiu, zona d’esbarjo, un circuit infantil i un espai d’inspecció tècnica de bicicletes. Un autobús recorrerà les quatre poblacions, des de Barberà a Montcada i Reixac, per facilitar el desplaçament de la ciutadania a les activitats. A Montcada i Reixac, la parada estarà ubicada al Casino de Terra Nostra i la primera sortida cap a Cerdanyola serà a les 10.10 h.

Des de final del 2020, entitats veïnals, ciutadania personal dels ajuntaments de Montcada i Reixac, Cerdanyola, Ripollet i Barberà han treballat una proposta d’accions per millorar l’eix viari i l’entorn de l’N-150 i el seu entorn. El projecte resultant s’anomena Avinguda del Vallès, i aporta propostes perquè la via sigui un espai amable, afavorint la mobilitat activa i la sostenibilitat.

Aquesta actuació s’ha emmarcat en el programa europeu URBACT, que fomenta el desenvolupament urbà sostenible. L’AMB ha liderat la xarxa RiConnect, una agrupació d’entitats locals que pretén repensar, transformar i integrar les infraestructures de mobilitat per connectar municipis, persones i espais naturals.

Darrera actualització: 30.06.2022 | 11:16