El programa Montcada Ciutat Amiga de les Persones Grans i el Pla Local de Joventut es prorroguen

Divendres, 30 de setembre de 2022 a les 10:00

El Ple de setembre ha aprovat ampliar el seu període d’execució ja que algunes de les accions previstes no s’han pogut portar a terme a causa de la pandèmia de la Covid-19.

El pla d’acció del programa Montcada Ciutat Amiga de les Persones Grans es va aprovar al setembre de 2020 i recollia els eixos i les actuacions a desenvolupar fins al 2022 en un projecte transversal que planificava , entre d’altres punts, estratègies per fer front a l’envelliment de la població amb la millor qualitat de vida possible. Malauradament, la nova situació generada per la pandèmia de la Covid-19 només ha permès executar un 10%

de les accions previstes, mentre que un  67%  encara no s’han pogut finalitzar i un 23% s’han hagut de posposar. Per aquest motiu, el grup motor que s’encarrega de fer el seguiment del procés va acordar proposar una ampliació del període d’execució, que ha estat ratificada per unanimitat pel Ple de setembre, fins al 31 de desembre de 2023. El regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre, va agrair durant la seva intervenció el suport de tots els grups municipals a aquest prorroga que, segons va dir, “era del tot necessària a causa de les conseqüències originades per l’emergència sanitària de la Covid-19 que va obligar a posposar la majoria de les accions previstes, especialment les vinculades a les relacions socials”.

Pla Local de Joventut
Durant la sessió plenària també es va decidir acceptar la proposta d’exercir una prorroga del Pla Local de Joventut per al període 2023 i 2024 amb l’objectiu de poder seguir i finalitzar les activitats previstes que encara no s’han pogut executar a causa dels endarreriments provocats per la pandèmia de la Covid-19. Aquest document, que es va aprovar al setembre de 2019 amb una filosofia transversal, pauta, estructura i descriu les polítiques de joventut que s’havien d’aplicar fins al 2022 amb l’objectiu d’atendre les demandes juvenils i els seus escenaris de vida. Segons les xifres aportades pel regidor d’Infància i Joventut, entre un 40 i un 50% de les 24 línies d’actuació previstes al Pla Local de Joventut sí que s’han pogut desenvolupar amb normalitat . “Amb aquest ampliació del període d’execució podrem finalitzar amb tots els objectius i accions que estaven planejades i que, malauradament, van quedar aturades per la pandèmia”, ha dit Garrido durant el Ple.

Darrera actualització: 30.09.2022 | 13:43