El president de la Generalitat destaca la transformació que està experimentant Montcada i Reixac

Divendres, 5 de gener de 2007 a les 00:00

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, va destacar les importants transformacions que ha experimentat Montcada i Reixac en els darrers anys, en el decurs de la visita a la ciutat que va fer ahir acompanyat de l'alcalde, César Arrizabalaga, i la resta d'autoritats municipals.

Després de signar al Llibre d'honor del consistori i reunir-se amb l'alcalde, el President va iniciar un recorregut pel municipi que el va portar a La Ribera, Montcada Aqua i el nou estadi de futbol de La Ferreria, on va presidir l'acte oficial d'inauguració.

José Montilla va poder conèixer les millores que, gràcies al programa de Barris, s'estan impulsant a La Ribera, com és el cas del Centre Cívic, una de les principals actuacions incloses en el Pla Integral de La Ribera que financien a parts iguals l'Ajuntament i la Generalitat.

Envoltat d'una gran expectació, el President va passejar pels carrers de La Ribera i va visitar les instal·lacions del Centre Cívic, on es va trobar amb representants de la Taula Cívica, i on l'alcalde va fer una exposició dels principals projectes que s'estan desenvolupant a Montcada i Reixac. "Aquesta és una ciutat en transformació constant. Estem construint una ciutat amb personalitat pròpia i un important pes específic en el marc de l'àrea metropolitana de Barcelona. Una ciutat amb un enorme potencial social, cultural, esportiu i econòmic", va explicar.

Arrizabalaga va agrair el suport econòmic que el Govern dóna als principals projectes en execució, i va avançar al President que "continuarem demanant la col·laboració de la Generalitat", com succeeix, per exemple, amb el Pla Integral de La Ribera, on s'invertiran prop de 10 milions d'euros fins al 2009. "Estem treballant intensament en aquest barri, i vull destacar la implicació de la seva gent. Aquest programa no tindria sentit sense la complicitat de les persones que hi viuen", va afirmar l'alcalde.

José Montilla va mostrar la seva satisfacció per les millores que ha experimentat Montcada i Reixac en els darrers anys i per les que tindran lloc en el futur gràcies als projectes previstos, i va destacar especialment la transformació que s'està produint a La Ribera, un dels 47 barris catalans que s'han vist beneficiats fins ara pel programa de Barris. "La cooperació institucional és molt important per trobar solucions als problemes dels municipis catalans", va assenyalar el President, subratllant que en aquesta tasca la Generalitat ha d'anar "de la mà dels ajuntaments i comptant amb la participació dels veïns, perquè són els que coneixen les necessitats del seu barri", com és el cas de La Ribera.

Després de visitar La Ribera, l'alcalde i el President van desplaçar-se al Pla d'en Coll, on van comprovar l'estat de les obres de la biblioteca i l'auditori del complex lúdic i esportiu Montcada Aqua, i del soterrament de la carretera C-17, actuació finançada íntegrament pel Govern català.

La visita del president Montilla a Montcada i Reixac va finalitzar al nou estadi municipal de futbol de La Ferreria, on va presidir l'acte oficial d'inauguració juntament amb l'alcalde, César Arrizabalaga.

Darrera actualització: 01.06.2018 | 12:34