El Poeticae 2019 es dedica al centenari de Joan Brossa

Dilluns, 4 de març de 2019 a les 15:00

El cicle comença aquest divendres, 8 de març, amb 'Tercets', un muntatge inspirat en dues peces de Joan Oliver, amb Queco Novell i Santi Ricart.

L’edició 2019 del cicle de poesia de Montcada i Reixac Poeticae commemora el centenari del poeta català Joan Brossa, qui va conrear la poesia literària, visual, escènica i objectual. El programa arrenca aquest divendres, 8 de març, amb ‘Tercets’, a càrrec de la companyia Lazzigags. El muntatge compta amb la presència de dos reconeguts actors catalans, Queco Novell i Santi Ricart. L’espectacle fa una residència artística abans d’estrenar-se a La Seca Espai Brossa i adapta dues peces breus de Joan Oliver unides per una mateixa temàtica, el trio amorós. El muntatge es podrà veure al Teatre Municipal (Tarragona, 32), a les 21 h, i les entrades són a la venda a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12) i a www.mirteatres.cat.

Un dels plats forts del Poeticae 2019 és el recital poètic ‘Como hace 3.000 años’, amb el veterà actor Héctor Alterio, que interpretarà el 30 de març al Teatre Municipal (19 h) una selecció de poemes, acompanyat del guitarrista José Luis Merlín. El cicle inclou actes consolidats com la Marató de Lectura –el 16 de març, a l’Auditori Municipal– i el Recitat a Cau d’Orella (23 d’abril). El 5 d’abril, Dèria Teatre estrenarà ‘Rumors’, a l’Auditori Municipal (21 h). L’obra reflexiona sobre l’efecte destructor de les informacions falses, a partir de textos del dramaturg i poeta alemany Bertolt Brecht. La recaptació de les entrades, a 5 euros, es destinarà a Montcada Solidària. L’església de Sant Pere de Reixac acollirà un recital poètic a càrrec dels grups Niu d’Art i Senders, format per autors de diferents estils i generacions. Serà el 6 d’abril, a les 18 h.

Coincidint amb el Poeticae, és en marxa la vuitena edició del concurs Petit Poeticae, adreçat a fomentar la lectura i l’escriptura de poesia entre la infància. Tots els nens i nenes que hi vulguin participar tenen temps fins al 26 d’abril de presentar els seus poemes a qualsevol de les dues biblioteques de Montcada i Reixac. La temàtica és lliure, tot i que enguany, en coincidir amb l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil, es valorarà que les creacions estiguin relacionades amb aquesta temàtica. El 19 de març hi haurà un taller de poesia a la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32), a les 17.30 h. Cal inscripció prèvia. L’acte de lliurament de premis del certamen serà el 7 de maig, a l’Auditori Municipal. Tota la informació sobre el cicle i les bases del Petit Poeticae i la Marató de lectura, a www.montcada.cat.

Darrera actualització: 04.03.2019 | 12:21