El Ple reivindica una educació de qualitat i una negociació real amb la Generalitat

Divendres, 27 de maig de 2022 a les 00:00

Aprovada una moció que reclama la necessitat d’augmentar els recursos als centres públics, la disminució de ràtios, la immersió lingüística i el reconeixement social del professorat.

El Ple ordinari de maig, celebrat ahir dijous, dia 26, va aprovar una moció que reclama una educació pública, democràtica i de qualitat, en suport a la recent creada assemblea docent Montcada en lluita, formada per representats de diferents centres educatius del municipi. Representants d’aquest col·lectiu van assistir i intervenir ahir al Ple.

El text demana al Departament d’Educació una negociació real per abordar una solució a l’empitjorament de la qualitat del sistema educatiu que s’arrossega des de la crisi del 2008. També defensa una educació pública, democràtica i de qualitat per a l’alumnat, la inversió del 6 % del PIB en educació –tal com recull la LEC al 2009– , la millora, la renovació i l’adequació de les infraestructures i els materials dels centres educatius segons l’actual renovació pedagògica.

La moció reclama un augment dels recursos humans necessaris: mestres, TEIs, professorat de secundària, el personal d’atenció a la diversitat per a la implementació d’una escola inclusiva real que desplegui de forma efectiva el decret d’inclusió del 2017. També es demana la disminució de les ràtios, la retirada del nou currículum –que retalla les hores de les especialitats–, la no imposició del nou calendari escolar, la derogació del decret de plantilles, l’aturada de l’abús de la temporalitat, la defensa de la immersió lingüística en català, la reversió de les retalles importades al 2012 i que no se segueixi aplicant una política educativa neoliberal amb interessos econòmics d’empreses privades.

Darrera actualització: 27.05.2022 | 12:22