El Ple exigeix la reobertura immediata de les urgències nocturnes a Montcada i Reixac

Divendres, 23 de juliol de 2021 a les 00:00

La sessió plenària de juliol ha aprovat una moció promoguda per la comissió de salut i la Taula per la Salut, demanant la recuperació del servei, que es va deixar de donar al CAP al 2011, i altres millores en matèria de salut.

  • El text aprovat demana a la Generalitat que modifiqui la normativa d’obertura de farmàcies i l’adapti a les poblacions que no tenen urgències a la nit.
  • La moció també demana que el nou hospital Ernest Lluch sigui 100% de gestió pública i que es facin inversions en centres d’atenció primària.

El Ple de l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat una moció, promoguda per la comissió de salut i la Taula per la Salut, que reivindica millores en l’atenció sanitària pública, per tal de pal·liar ‘les retallades i les crisis que portem patint els últims 10 anys’, indica el text. La moció exigeix a la Generalitat la immediata obertura de les urgències nocturnes, oferint un servei sanitari continuat entre les 0 i les 8 h que actualment no es dona –el servei continuat es va deixar d’oferir al CAP Montcada i Reixac al 2011.

La moció exigeix a la Generalitat que modifiqui la normativa d’obertura de farmàcies i l’adapti a les poblacions que no tenen urgències nocturnes i es queden sense aquest servei per la vinculació entre els dos serveis, com és el cas de Montcada i Reixac. El document també reivindica que el nou hospital Ernest Lluch tingui un model de gestió 100% públic i estigui dotat dels recursos materials, econòmics i humans, així com de les infraestructures d’accessibilitat i transport necessàries per facilitar a la població l’accés a l’equipament.

El document exigeix a la Generalitat que inverteixi en els centres de salut i atenció primària del municipi, per dotar-los de més serveis, com aparells de raigs X; major modernització i tecnologia; com d’especialitats, com ara ginecologia. També es demana un estudi de les necessitats de la població situada en els barris més allunyats dels centres mèdics, com ara Terra Nostra i Mas Duran, per dotar el municipi dels recursos d’atenció primària adaptats al creixement de la població que Montcada i Reixac ha experimentat en els darrers anys. La moció sol·licita la posada en marxa d’un pla de treball de salut mental i iniciar una ronda de trobades amb els grups parlamentaris per establir una taula de diàleg en el si de la comissió de salut del Parlament.

'L'hospital Ernest Lluch pal·liarà la situació, però s'ha de gestionar el mentrestant fins que aquest equipament no sigui una realitat i dotar el municipi dels recursos suficients perquè Montcada i Reixac tingui una atenció sanitària digna', ha explicat la regidora de Serveis Socials, Polítiques d'Inclusió i Sanitat, Mar Sempere.

Darrera actualització: 30.11.2021 | 10:40