El Ple demana un Pacte d'Estat pel Dret a l'Habitatge

Divendres, 26 de juny de 2020 a les 11:00

La sessió de juny, celebrada ahir dijous, dia 25, va donar llum verda a dos textos sobre aquest àmbit.

L'Ajuntament en Ple ha aprovat una moció per demanar un Pacte d'Estat pel Dret a l'Habitatge, en el decurs de la sessió plenària celebrada ahir dijous, 25 de juny. El document, consensuat pels grups del govern –ECP i ERC– i el PSC i que s'ampliarà amb aportancions de Cs, indica que l'habitatge és fonamental en la lluita contra les desigualtats, agreujades ara després de la pandèmia de la Covid-19.

La moció demana la cooperació de totes les administracions implicades per fer possible aquest Pacte d'Estat; aplicar una nova moràtoria dels desnonaments i prorrogar, com a mínim, sis mesos els contractes de lloguer; la creació de mecanismes de mediació davant els desnonaments; iniciar una reforma fiscal per al lloguer i la rehabilitació; impuls de la construcció d'habitatges que promoguin el lloguer social i altres opcions no especulatives; impuls a la rehabilitació energètica i al parc d'habitatges; el dret als subministraments; lluita contra l'especulació; la reconversió dels habitatges en mans de la SAREB i grans tenidors en habitatges per a famílies vulnerables; i la regulació i control dels preus de lloguer.

D'altra banda, el Ple va aprovar una altra moció, promoguda pel PSC, vinculada també a l'habitatge. El text demana al govern de la Generalitat que aixequi la suspensió dictada el 29 de maig vinculada a l'atorgament d'ajuts per contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la Covid-19 en l'habitatge de lloguer.

Darrera actualització: 26.06.2020 | 11:18