El PASSA reprèn el servei de prevenció durant les nits dels caps de setmana

Dijous, 27 de setembre de 2018 a les 00:00

Durant l'octubre hi haurà diferents tallers i xerrades sobre promoció de salut i prevenció de consum de drogues per a professorat i alumnat de secundària.

El Punt d'Assessorament en Drogues (PASSA) ha reprès aquest mes de setembre diverses activitats adreçades als joves. Des de la passada festa de Terra Nostra, tots els divendres i dissabtes a la nit, una parella educativa fa prevenció i intervenció amb el jovent que es troba consumint alcohol, tabac, cànnabis o altres substàncies a l'espai públic. Aquest equip també fa tasca preventiva en matèria de relacions de gènere. El servei estarà actiu tots els caps de setmana fins al mes de desembre. D'altra banda, el PASSA ha reiniciat el programa de prevenció escolar 'Reprenem-ho', a l'escola Ginesta i a l'institut La Ribera. L'alumnat de tercer i quart d'ESO participa al llarg de tot el curs en 10 sessions sobre prevenció la promoció de la salut, l'autoestima, l'empatia, la resolució de conflictes, gestió emocional i pensament crític, entre d'altres temes.

A banda d'aquests dos programes, els dies 4 i 9 d'octubre, professorat de diferents instituts participarà a una formació validada pel Departament d'Ensenyament sobre com poden intervenir els centres educatius quan detecten que els joves hi consumeixen drogues. Les sessions tindran lloc a l'institut Montserrat Miró i compten amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics de Montcada i Reixac, Ripollet i Santa Perpètua de Mogoda. El PASSA oferirà el 10 d'octubre un taller a l'alumnat de quart d'ESO de l'institut la Ribera sobre el consum d'alcohol, cànnabis i tabac i el dia 18, un altre sobre addiccions a pantalles a dos grups dels programes de formació i inserció (PFI) de l'institut La Ferreria.

El PASSA és un servei d'informació i assessorament a la ciutadania en relació al consum de drogues i altres addiccions. Aquest espai funciona de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, a la Casa de la Vila (Major, 32).

Darrera actualització: 27.09.2018 | 08:32