El parc de salut de la plaça Lluís Companys canviarà d'ubicació aquest mes de gener

Dimarts, 17 de gener de 2017 a les 00:00

Els aparells de gimnàstica del parc de salut ubicats dintre de la plaça Lluís Companys es traslladaran durant aquest mes de gener a la zona d'estada del passeig de Ribera, conegut popularment com "passeig del colesterol". Durant l'actuació també es canviarà de lloc els gronxadors que toquen el CAP Montcada i Reixac que es situaran amb els altres elements infantils del parc. Aquesta és la primera actuació de la futura remodelació del parc de Lluís Companys que realitzarà l'Ajuntament a instàncies de la proposta del Consell de la Infància. Aquest òrgan de participació ciutadana està format per nens i nenes de cinquè de Primària de totes les escoles públiques i concertades del municipi que es reuneixen mensualment per abordar temes de la ciutat en horari extraescolar.

Els nens i nenes de 10 a 12 anys que formen el Consell van decidir que aquests aparells de gimnàstica són per a adults i que no han d'estar a la mateixa zona de jocs infantils. En aquesta experiència pilot realitzada per la regidoria d'Educació, Infància i Joventut, els infants també van realitzar altres propostes per millorar la zona com l'adequació de l'espai per a jugar a la pilota, la reubicació de l'estació meteorològica i la construcció d'un mur amb vegetació per minimitzar l'impacte de les vies del tren, que es realitzaran en fases consecutives durant aquest any.

El parc de salut de la plaça Lluís Companys es va instal·lar l'any 2007. El parc està format per un circuit d'aparells de gimnàstica on els usuaris poden treballar diferents parts del cos a través de la realització d'exercicis físics variats per reforçar l'activitat cardíaca i respiratòria, augmentar la mobilitat articular, la coordinació, l'agilitat i la força muscular de les extremitats. Els altres parcs de salut del municipi estan ubicats al parc Salvador Allende, parc de la Mina, parc de Font Pudenta, al parc del Turó Blau, a la plaça Francesc Macià i a la plaça del Poble.

Darrera actualització: 06.06.2018 | 12:03