El nou Ple de l’Ajuntament es constitueix aquest dissabte

Divendres, 16 de juny de 2023 a les 00:00

La nova corporació tindrà un total de sis grups municipals i es constituirà en una sessió que es farà a la Casa de la Vila (12 h). S’habilitarà la Sala Institucional per a l’accés de la ciutadania i es podrà seguir en directe a www.montcada.cat i www.laveu.cat

La Corporació municipal per al mandat 2023-2027 es constituirà aquest dissabte, 17 de juny, en una sessió que es farà a la Sala de Plens (Casa de la Vila; Major, 32) a partir de les 12 h. Els 21 regidors i regidores electes, escollits a les eleccions municipals del 28 de maig passat, prendran possessió del seu càrrec i es triarà la persona que ocuparà l’Alcaldia de Montcada i Reixac. En aquest mandat hi haurà un total de sis grups municipals.

Del PSC, els edils i les edils escollides han estat Bartolo Egea, Nani López, Albert Carandell, Dori Alcalá, Andreu Iruela, Dámaris Sánchez i Carles Vilalta. D’En Comú Podem Montcada i Reixac, la representació anirà a càrrec de Laura Campos, Mar Sempere, Juan Carlos de la Torre, Jessica Segovia i José Maria Rodríguez. D’ERC, els edils i les edils seran Jordi Sánchez, Judit Rodríguez, Gerard Garrido i Laura Tort. El PP tornarà al Ple amb la presència de David Zambrana i Laia López. Vivim Montcada i Reixac entra per primer cop a la Corporació amb Rafa Ruiz i Anabel Moreno, que substituirà Raúl Pérez, segon a la llista,  després que hagi presentat la seva renúncia a ser regidor. VOX també s’estrena al Ple amb un edil, que serà Santiago Hernández.

La sessió començarà amb la constitució de la Mesa d’Edat, formada pels regidors de major i de menor edat que seran Andreu Iruela i Albert Carandell (ambdós del PSC), respectivament, i per la secretària de l’Ajuntament. A continuació, els edils juraran o prometran el seu càrrec i s’iniciaran els tràmits per a l’elecció de l’alcalde o alcaldessa. En el cas que alguna persona que hagi encapçalat una candidatura obtingui 11 vots, la majoria absoluta, serà proclamat alcalde o alcaldessa. En el cas que ningú no obtingui la majoria absoluta en la votació, l’Alcaldia serà per a la persona que encapçalava la llista més votada a les municipals 2019.

L’accés a la Sala de Plens per assistir al Ple d’Investidura es limitarà a les persones que tinguin una invitació. El públic en general podrà accedir a la sala institucional de la Casa de la Vila on es podrà seguir en directe la sessió a través d’una pantalla. També es podrà veure en streaming a www.montcada.cat i www.laveu.cat.

Darrera actualització: 17.06.2023 | 15:02