El Museu Municipal s’incorpora a la iniciativa #museuobert

Dimarts, 21 d'abril de 2020 a les 00:00

El projecte permet fer difusió digital de les col·leccions de diferents museus, tancats per la crisi sanitària.

A partir d’avui, un total de 540 peces que formen part del Museu Municipal de Montcada i Reixac es poden visitar en línia, gràcies a la seva incorporació al projecte #museuobert. El web www.museuobert.cat és un portal per a la difusió digital de col·leccions que actualment compta amb la participació de 13 museus de diferents parts del territori, que permet descobrir més de 22.000 peces amb la possibilitat de compartir-les a les xarxes socials. 

La iniciativa ha estat impulsada per dues empreses del sector dels museus que, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament i la necessitat de mantenir oberts aquests equipaments que han hagut de tancar físicament les seves portes, permeten consultar les diferents col·leccions.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Maria Rosa Borràs, ha afirmat que “aquesta interessant proposta permet donar accés digital a la ciutadania a la important col·lecció local que té el Museu Municipal” i ha afegit que “aquest projecte és una clara mostra de com la cultura es pot reinventar ens aquests moments i com pot ser més accessible per a tothom”. Aquesta eina permet als diferents museus difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla mostrant imatges de totes les peces amb una breu descripció dels objectes, de la mateixa forma que estan a les seves sales d’exposicions.  
 

Darrera actualització: 22.04.2020 | 21:17