El Museu Municipal s’adhereix a un projecte per afavorir que els centres educatius d’alta complexitat coneguin el patrimoni

Dimarts, 22 de juny de 2021 a les 00:00

Imatge aèria del jaciment Les Maleses, a la Serralada de Marina

Argonautes és una iniciativa de la Generalitat que vol fomentar el coneixement del patrimoni català entre l’alumnat.

  • Mitjançant aquest programa, els centres educatius es beneficien de fins un 50% de descompte en el transport escolar.
  • ​En el cas local, formar part d’Argonautes permet oferir a les escoles i instituts de Catalunya visites al Museu Municipal, la Casa de les Aigües i el jaciment Les Maleses.

El Museu Municipal de Montcada i Reixac s’ha adherit a Argonautes, un programa d’ajuts per als centres educatius tipificats d’alta complexitat, mitjançant el qual obtenen descomptes de fins al 50% en el transport per a sortides escolars culturals. El projecte l’impulsa l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat, per tal que alumnat de centres educatius d’alta complexitat, d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat puguin accedir al patrimoni cultural del territori. ‘Aquest projecte vol fer accessible el patrimoni cultural a tots els infants de Catalunya i des de l’Ajuntament el valorem molt positivament perquè posa a l’abast de les escoles catalanes el patrimoni oferim des de Montcada i Reixac’, ha manifestat la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs.

En el cas de Montcada i Reixac, aquesta acció permetrà que els centres educatius d’alta complexitat de Catalunya puguin demanar l’ajut per visitar el Museu Municipal i les seves extensions (Casa de les Aigües i el jaciment Les Maleses). En el cas concret de les escoles de Montcada i Reixac el programa facilitarà l’apropament dels estudiants d’aquests centres al jaciment, la visita del qual, per la seva distància al municipi, requereix d’un apropament en autocar.

Mitjançant el programa Argonatues, es poden visitar tots els museus que gestiona l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, alguns dels museus de les xarxes territorials així com altres equipaments patrimonials. Els centres educatius de màxima complexitat interessats en acollir-se al programa disposen de tota la informació necessària en la pàgina web http://patrimoni.gencat.cat/ca/argonautes.

Darrera actualització: 21.06.2021 | 14:06