El Museu Municipal incorporarà una peça heràldica que pertanyia a la Torre Na Joana

Dilluns, 21 de juny de 2021 a les 00:00

La pedra, que té una inscripció amb el nom de l’edifici que està inclòs al Catàleg del Patrimoni Històric de Montcada i Reixac, es trobava al jardí d’un veí de Ripollet que és propietari de la casa que pertanyia als antics masovers.

  • La intenció del consistori és que, quan es donin les condicions adients, aquesta peça, datada del segle XVIII, pugui tornar al seu edifici originari.
  • La pedra amb l’escut de la torre es podrà veure a la col·lecció permanent del Museu Municipal, un cop s’hagi fet el trasllat des de Ripollet.

El Museu Municipal afegirà a la seva col·lecció permanent una peça lítica heràldica del segle XVIII que porta la inscripció ‘Torre Na Joana’ i que havia format part del conjunt arquitectònic que, localitzat a l’avinguda de la Ferreria, és propietat de l’Ajuntament i està inclòs al Catàleg del Patrimoni Històric de Montcada i Reixac. Aquesta peça de pedra amb l’escut de la torre es trobava en el jardí d’una casa d’un veí de Ripollet, Pere Padró, que va comprar l’habitatge als antics masovers de la Torre Na Joana i que l’ha volgut cedir a l’Ajuntament perquè pugui ser vista per tota la població a causa del seu interès i valor cultural. Quan es donin les condicions adients, la intenció del consistori és que la peça torni a la façana de l’edifici originari. De moment, la pedra, que encara s’ha de traslladar des de Ripollet, es podrà veure a la col·lecció permanent del Museu.

L’acte de donació d’aquesta peça es va fer el passat 9 de juny i va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos; la regidora de Cultura, Maria Rosa Borràs, i el senyor Pere Padró.

Darrera actualització: 21.06.2021 | 12:27