El Museu Municipal i la Casa de les Aigües tornen a obrir les seves portes

Dimecres, 3 de juny de 2020 a les 00:00

A partir del 6 de juny els dos equipaments recuperen la seva activitat i les visites però amb restriccions com la reducció de l’aforament a un 30% de la seva capacitat i seran per a públic individual o grups de convivència.  

A partir del proper 6 de juny el Museu Municipal de Montcada i Reixac i la Casa de les Aigües tornen a obrir les portes i recuperen part de les seves activitats culturals. La reobertura està inclosa dintre de la previsió municipal de recuperar part dels equipaments amb atenció presencial i que s’ha iniciat aquesta setmana. 

El servei del Museu Municipal i de la Casa de les Aigües es posa en marxa però amb la incorporació d’un conjunt de mesures de seguretat per reduir els riscos de contagi del coronavirus com l’ús obligatori de mascaretes i respectar la distància física de 2 metres. En els dos equipaments només es permetran els visitants individuals o en grups de convivència. De moment, les activitats, visites guiades i visites escolars estaran temporalment suspeses.

El Museu Municipal i la Casa de les Aigües incorporaran un sentit únic de visita amb zones úniques d’entrada i de sortida per a tots els espais visitables. També es retiraran temporalment els elements d’interacció, com maquetes i jocs, i els fulletons a disposició dels visitants. 

El Museu Municipal tindrà l’aforament limitat a 15 persones per hora. Per la seva banda,  l’aforament a la Casa de les Aigües serà una mica més ampli en disposar d’una zona enjardinada. L’accés a la Casa del Maquinista quedarà reduïda a la sala a on s’ubica l’atenció al visitant i els lavabos (tots dos a la planta baixa). A la sala de pous l’aforament quedarà limitat a 30 persones per hora i la sala de màquines estarà tancada al visitant en horari d’obertura al públic. 

D’altra banda, la Casa de les Aigües obrirà aquest any els caps de setmana del mes de juliol (que habitualment està tancat) per compensar pels dies de tancament forçat a causa de la crisi sanitària provocada per la COVID19).

Els horaris per als dos equipaments seran els habituals. La Casa de la Vila romandrà oberta de dimarts a divendres, de 10 a 20 h; dissabte i diumenge, de 10 h a 14 h; i dilluns tancat. La Casa de les Aigües estarà oberta dissabte i diumenge, de 10 a 14h. 
 

Darrera actualització: 03.06.2020 | 11:33