El món local reivindica el seu paper clau en la implementació de polítiques LGTBI amb motiu del Dia de l’Orgull

Dimecres, 28 de juny de 2023 a les 00:00

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual és aquest dimecres, 28 de juny. A Montcada i Reixac hi ha previstes activitats aquesta setmana per commemorar l’efemèride.

El món local és clau a l’hora d’implementar polítiques públiques de sensibilització i de defensa de la diversitat sexual i de gènere, i en general, de la garantia de les llibertats individuals i col·lectives i de construir territoris lliures d’LGTBI-fòbia”, indica el manifest de la Diputació de Barcelona, al qual s’hi ha adherit l’Ajuntament de Montcada i Reixac, amb motiu del Dia Internacional d el’Orgull LGTBI, avui dimecres, 28 de juny.

El document indica que des de l’àmbit local cada vegada són més els municipis que implementen polítiques LGTBI arran, fonamentalment, de les competències locals que els atorga la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Enguany, cal estar alerta a les possibles conseqüències de l’augment de la presència de formacions polítiques d’extrema dreta en els ajuntaments i ens locals, fets que alimenten els discursos d’odi cap a persones i col·lectius LGTBI i esdevenen obstacles al desenvolupament de polítiques locals de diversitat sexual”, diu el manifest, que també alerta de l’increment de denúncies a Catalunya per violència LGTBI-fòbica en el darrer any. El contingut íntegre del manifest es pot consultar aquí.

Actes a Montcada i Reixac
Aquesta setmana hi ha diferents actes al municipi amb motiu de l’efemèride, coordinades per l’Ajuntament i amb la participació de Can Tauler, les biblioteques i la Taula LGTBI local. La Diada per l’alliberament LGTBI a Montcada i Reixac 2023 torna a oferir el show drag que es va celebrar per primer cop l’any passat. Serà dissabte, 1 de juliol a la plaça de l’Església. A les 19 h hi haurà el muntatge teatral ‘¿Éstas son las cosas con las que tenemos que aprender a vivir?’, a càrrec de la companyia Tirititrans Trans Trans.

El show drag començarà a les 20 h i comptarà amb les actuacions de la montcadenca Chloe Vittu, Daphne Monroe, Santa Maria i Joan 0h. La festa finalitzarà amb l’actuació de DJ Coolkid 2000.

Demà, dia 29, la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) acollirà una sessió de contacontes, ‘Liu’ (18 h), una proposta familiar per a infants a partir de 5 anys, a càrrec de Gigi la Fox. A més, s’ha repartit un centenar de banderes LGTBI-inclusives perquè la ciutadania les pengi a balcons i finestres.

Darrera actualització: 27.06.2023 | 12:21