El Ministeri de Foment i l’Adif reiteren el seu compromís de soterrar la R2 a Montcada

Dimecres, 10 d'octubre de 2018 a les 22:00

Aquest matí s’ha reunit finalment la comissió de seguiment del soterrament, on el secretari d’estat d’infraestructures del Ministeri de Foment, Javier Izquierdo, i la presidenta d’Adif, Isabel Pardo, han reiterat el compromís de soterrar la R2 a Montcada i Reixac. Aquesta ha estat la primera trobada amb el responsable ministerial des del seu nou nomenament.

Després de diverses reunions cancel·lades de la comissió, la trobada s’ha produït a les dependències de Foment, a Madrid, on també han assistit l’alcaldessa, Laura Campos, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i tècnics de la Generalitat de Catalunya, dels ajuntaments de Barcelona i Montcada i Reixac, de l’agència Barcelona Regional, i de la representant de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total, Anna Solano.

Els representants estatals han confirmat que el projecte continua sent prioritari, tot i que la delegació municipal ha lamentat que el canvi de govern a l’Estat ha alentit la redacció dels projectes. L’alcaldessa ha manifestat que “sortim de la reunió amb una sensació agredolça perquè tot i que hi ha el compromís de l’Estat, el Ministeri no ha treballat al ritme que esperàvem”. Per la seva banda, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha destacat que “el consistori estarà a sobre del projecte per liderar-lo i per vigilar que els compromisos del 2017 es compleixin”. En aquest sentit, la representant del col·lectiu ciutadà, Anna Solano, ha explicat que “la plataforma estarà atenta perquè el soterrament és una prioritat per al municipi i no podem permetre que s’endarrereixi”.

Durant la reunió d’avui, s’ha fixat un calendari de les properes reunions tècniques conjuntes amb Autopistes, l’Agència Catalana de l’Aigua i un reunió amb els tècnics de totes les administracions implicades per parlar sobre l’estudi informatiu, i que s’ha fixat per a la segona quinzena de novembre.

Per la tarda, la delegació montcadenca s’ha traslladat al Congrés dels Diputats, on s’han reunit amb els portaveus de la Comissió de Foment al Congrés. A la trobada han assistit César Ramos i Mercè Perea (PSC), Miguel Barrachina (PP), Fèlix Alonso (En Comú Podem), Carolina Telechea (ERC) i Fernando Navarro (C’s), que han manifestat el consens polític sobre la necessitat del soterrament i en mantenir la reivindicació montcadenca com a prioritària. Els representants municipals i de la plataforma han convidat als diputats a assistir el proper 5 de novembre a la jornada informativa sobre el soterrament amb representants de totes les forces politiques al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats.

Darrera actualització: 11.10.2018 | 14:42