El mercat de dimecres continua a la zona centre només amb parades d’aliments

Dimecres, 27 de maig de 2020 a les 18:45

El consistori ha estudiat el trasllat del mercat a altres espais del municipi però, finalment, ho ha descartat perquè no pot garantir que es compleixin les mesures de seguretat establertes amb la reincorporació de totes les parades de productes no alimentaris.

Coincidint amb l’entrada a la Fase 1 del desconfinament i amb la possibilitat d’incorporar les parades de productes no alimentaris al mercat de dimecres, l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha estudiat durant les darreres setmanes la possibilitat de traslladar temporalment el mercat ambulant del dimecres, ubicat als carrers Bonavista i Santiago i al passeig Rocamora, a altres possibles ubicacions del municipi. Finalment, el consistori ha declinat fer-ho perquè no es podran garantir les mesures de seguretat decretades per les autoritats sanitàries, ja que no podran ubicar totes les parades en un mateix espai.

Fins ara, només posen parades els punts d’alimentació com a serveis essencials establerts a l’estat d’alarma. Amb la nova fase, el consistori pot reincorporar al mercat les parades de productes no essencials, com la venda de roba i elements de la llar, però complint les normes establertes a l'ordre ministerial, que permeten l’ocupació de només un 25% de les parades en el mateix espai i respectar un aforament màxim de persones d’un terç del mercat habitual.

Tots aquests requeriments obligaven al consistori a buscar un espai de més de 20.000 m2 per tal d’instal·lar totes les parades per donar compliment a totes les normes de seguretat. Per aquest motiu, el consistori ha decidit mantenir fins passat l’estiu el mercat a la seva actual ubicació i només les parades d’alimentació. El consistori ha explicat avui la seva decisió a tots els grups municipals, a la Taula d’emergència econòmica local, a l’associació de comerciants Montcada Centre Comerç i a representants dels paradistes del mercat ambulant.


 

Darrera actualització: 27.05.2020 | 19:02