El govern local lamenta el rebuig sense arguments dels grups de l'oposició a les ordenances fiscals 2019

Divendres, 9 de novembre de 2018 a les 00:00

La proposta d'impostos, taxes i preus públics per al pròxim exercici que va portar l'executiu a Ple ahir dijous, 8 de novembre, no ha prosperat.

El govern de l'Ajuntament de Montcada i Reixac (ICV-EUiA, ERC i Círculo Montcada) ha mostrat la seva decepció pel vot en contra a la proposta d'ordenances fiscals per al 2019 de la resta de grups municipals (PSC, Cs, PDeCAT, CUP i PP) i la regidora de Círculo en l'oposició, Ana Ballesta, durant el Ple extraordinari convocat ahir dijous, dia 8. Durant la sessió, s'havia de debatre la proposta d'impostos, taxes i preus públics per al proper exercici, que finalment no va prosperar. L'executiu lamenta els vots en contra, però es mostra especialment decebut i sorprès pel fet que cap formació hi argumentés el seu posicionament contrari. "És increïble que cap grup justifiqui perquè vota en contra de les ordenances, esperàvem que, com a mínim, s'haguessin llegit la proposta com a mostra de respecte al personal de l'Ajuntment, que davant la difícil conjuntura econòmica que tenim, ha fet una ingent feina i un gran esforç per adaptar les ordenances a la llei, per fer-les entenedores per a tothom i incorporar-hi millores", va expressar el president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil.

La proposta d'ordenances per al 2019 que va presentar ahir el govern i que no ha prosperat contempla la congelació de la majoria d'impostos, taxes i preus públics municipals, com ara l'Impost de béns immobles (Ibi), la taxa de residus i l'impost de vehicles. Bona part de les modificacions que s'hi inclouen respecte l'exercici anterior són ajustos tècnics i legals derivats de noves normatives. Respecte l'ordenança sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, la plusvàlua, la proposta recull una sentència del Tribunal Constitucional que va dictaminar que no es pot emetre aquest impost si no ha existit un increment real del valor de l'immoble.

Entre d'altres canvis, les ordenances incorporen actualitzacions de preus en l'ús de les instal·lacions municipals i en els preus del complex esportiu Montcada Aqua, amplia els preus dels espectacles familiars teatrals a un màxim de 15 euros, incorpora bonificacions a persones de més de 65 anys en els preus de les entrades d'alguns espectacles i la possibilitat de la gratuïtat en d'altres vinculats a programes d'inclusió. Les ordenances incorporen que els nous bars tinguin una bonificació del 50% en la terrassa durant el primer any de funcionament.

"Amb el seu vot contrari, l'oposició, entre d'altres, rebutja aplicar ajustos a algunes ordenances que ara mateix no estan subjectes a la nova llei, així demostra la seva responsabilitat; les ordenances són el motor que fa funcionar l'Ajuntament i les rebutgen sense arguments; encara estem esperant que algú, a excepció de la CUP, es posi en contacte amb nosaltres per fer-nos propostes", va manifestar l'alcaldessa, Laura Campos.

Darrera actualització: 09.11.2018 | 12:32