El Dia Internacional de la Gent Gran 2021 a Montcada i Reixac reclama l’increment de recursos assistencials i l’atenció a persones soles

Divendres, 1 d'octubre de 2021 a les 12:00

L’Ajuntament i les dues associacions de gent gran del municipi han consensuat un manifest que també afirma que el col·lectiu és el més afectat per la pandèmia.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac i de les dues associacions de gent gran del municipi –Parc Salvador Allende i Casal Casa de la Mina– reivindiquen més recursos assistencials i més atenció a les persones soles en el manifest conjunt elaborat amb motiu del Dia de la Gent Gran 2021, que oficialment és aquest divendres, 1 d’octubre.

El document afirma que les persones grans han patit els efectes més greus de la pandèmia, que ha post de manifest ‘com de vulnerable i fràgil és aquest col·lectiu i ha evidenciat la gran invisibilitat que pateix, la discriminació per raons d’edat i l’increment de situacions de soledat no desitjada’.

L’objectiu de la commemoració és reivindicar la participació en la vida social per promoure un envelliment actiu i reivindicar el seu paper a la societat; difondre una imatge positiva de l’envelliment i fomentar projectes intergeneracionals per posar en valor i aprofitar l’experiència vital i professional d’aquestes persones.

Respecte les reivindicacions de caire local, el manifest reivindica més ajudes per a les persones grans que estan soles, ja que ‘els ajuts socials actuals no funcionen i són insuficients’; la reobertura de les urgències 24 h que fa 10 anys que no funcionen al municipi; serveis de suport psicològic en salut emocional i assessorament legal; un centre de dia amb més recursos i una residència, així com equipaments de gent gran adaptats a les seves necessitats.

Amb motiu del Dia de la Gent Gran a Montcada i Reixac, aquest diumenge, 3 d'octubre, es fa una caminada des de la plaça de l'Església fins a Mas Duran (10 h), que acabarà amb una master class de ioga al parc de la Llacuna. El 17 d'octubre (11 h) hi haurà l'espectacle 'A la fresca', de teatre còmic, al parc Antiga Cerveseria.

Darrera actualització: 01.10.2021 | 14:20