El cribratge massiu de l’Institut Escola El Viver dona una xifra baixa de positius de Covid-19

Dimarts, 23 de febrer de 2021 a les 18:30

Les proves PCR realitzades han donat dades tranquil·litzadores amb només 21 positius, 7 dels quals corresponen a nous casos i els 14 restants ja estaven detectats i confinats en haver donat positiu en un PCR anterior.

El  Centre D’Atenció Primària (CAP) Montcada i Reixac ha informat a l’Ajuntament que el resultat del cribratge massiu a l’IE El Viver a un total de 401 persones ha estat de 21 positius entre l’alumnat i cap entre els docents i el personal de l’escola, ubicada al barri de Can Sant Joan. D’aquests 21, 7 corresponen a nous casos i els 14 restants ja estaven detectats i confinats en haver donat positiu en un PCR anterior. 

El Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès Occidental va decidir realitzar el cribratge massiu després de detectar una soca britànica del coronavirus a l’IE El Viver. Actualment, l’escola té 12 grups confinats d’un total de 26. 

La regidora de Sanitat, Mar Sempere, ha afirmat que “els resultats del cribratge són tranquil·itzadors, ja que la xifra de nous positius ha estat baixa” i ha afegit que “no obstant això, durant els propers dies mantindrem les mesures de prevenció i desinfecció que van començar a aplicar al barri de passada setmana".

Aquesta tarda el CAP Les Indianes realitzarà la prova de diagnosi de la Covid-19 als 41 usuaris i monitors dels centres oberts per infants i joves de La Ribera i Can Sant Joan, que es realitzen a l’Hotel d’Entitats. La mesura es preventiva, ja que hi ha alumnes de l’IE El Viver que comparteixen espai en aquests centres.
 

Darrera actualització: 23.02.2021 | 19:26