El contenidor groc ja està en marxa

Dimarts, 27 de febrer de 2007 a les 00:00

Avui han començat a funcionar els contenidors grocs que l'Ajuntament de Montcada i Reixac ha instal·lat arreu del municipi per a la recollida selectiva dels envasos i plàstics.

L'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, el president de l'Àrea Territorial, Sergio Hermoso i un representant de l'Entitat del Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Llorenç Alerm, han presentat aquest nou servei en un acte públic celebrat aquest matí als contenidors ubicats a la cantonada del carrer Guadiana amb Rocamora (Montcada Centre).

En total, en aquesta primera fase d'implementació, s'han col·locat 48 contenidors en bateries soterrades i 16 més de superfície, allà on no pot accedir el camió de recollida. Per donar suport a l'actuació, l'Equip Verd de la Regidoria de Medi Ambient ha posat en marxa una campanya de sensibilització consistent en la instal·lació d'un punt d'informació itinerant, que funcionarà els dimarts i dimecres. La cantonada del carrer Guadiana amb Rocamora; Rocamora amb Clavell (al costat del Mercat Municipal); i el carrer Reixagó (davant l'Escola d'Adults), són els llocs on s'ubicarà aquest punt de forma alternativa.

L'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, afirma que "aquesta iniciativa suposa un avenç important per millorar el servei de recollida selectiva, ja que els envasos i els plàstics representen un 40% del volum total dels residus domèstics".

Per donar a conèixer el nou servei a la ciutadania, l'Ajuntament ha editat 12.000 fulletons informatius que es faran arribar a totes les llars del municipi, juntament amb un joc d'imants per enganxar a la nevera on s'indiquen els residus que corresponen a cada contenidor.

Darrera actualització: 01.06.2018 | 13:30