El consistori demana l’execució de la sentència ferma que anul·lava l’autorització ambiental de Lafarge

Dimecres, 8 de setembre de 2021 a les 00:00

Tres mesos després de la decisió del Tribunal Suprem de no admetre els recursos de la Generalitat i la cimentera, l'Ajuntament li recorda a l’administració autonòmica que té l’obligació de clausurar l’activitat de la fàbrica al municipi.

  • Un cop superat el termini per a la seva execució voluntària, el consistori li demana al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que estableixi un termini màxim per al compliment de la sentència amb la que es procedeixi a la finalització de l’activitat de la cimentera.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha presentat en la secció Tercera de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la demanda d’execució de la sentència dictada al desembre de 2019 per aquest mateix tribunal que declarava nul l’atorgament de l’autorització ambiental a l’empresa Lafarge en relació a l’activitat de fabricació de ciment al municipi. Aquesta sentència es va declarar ferma el passat 28 d’abril, un cop el Tribunal Suprem (TS) no va admetre els recursos de cassació interposats per la Generalitat de Catalunya i la cimentera.

El passat 28 de juliol -tres mesos després de la decisió del TS i un cop que ja s’havia superat el termini de dos mesos que la llei determina per a l’execució voluntària d’una sentència, l’Ajuntament va presentar davant del TSJC la demanda, en la que es recorda que la Generalitat té l’obligació de clausurar l’activitat de Lafarge al municipi al no disposar de la preceptiva autorització ambiental. En el seu escrit, el consistori argumenta que hi ha precedents en alguns pronunciaments judicials que reconeixen l’obligació de clausurar l’activitat d’una empresa quan la seva llicència o autorització han estat anul·lades pels tribunals.

En la demanda d’execució, el consistori proposa al TSJC que marqui un termini màxim per al compliment de la sentència amb la que es procedeixi a la clausura de la fàbrica. L’Ajuntament també requereix a la Generalitat perquè estableixi un òrgan administratiu que ha de responsabilitzar-se de les actuacions que facilitin la clausura de l’activitat de la cimentera.

Darrera actualització: 22.09.2021 | 12:46