El conseller d'Educació coneix el projecte pedagògic d'El Viver, que esdevindrà institut-escola el curs vinent

Dimecres, 13 de febrer de 2019 a les 12:00

Josep Bargalló ha visitat aquest dimecres, 13 de febrer, les instal·lacions de l'escola de Can Sant Joan, acompanyat d'una delegació municipal i de l'equip directiu del centre.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha confirmat aquest dimecres, 13 de febrer, que el col·legi El Viver, a Can Sant Joan, esdevindrà institut-escola el curs vinent, durant una visita al centre en què n'ha conegut les instal·lacions i el projecte pedagògic. Bargalló ha estat acompanyat per una delegació del govern municipal i de l'equip directiu i professorat d'El Viver, amb qui ha visitat el centre i ha mantingut una reunió. "El projecte educatiu és el que ens motiva a decidir-nos per un centre o un altre per crear un institut-escola i el d'El Viver encaixa amb el projecte; a més, serà una eina amb la qual, conjuntament amb l'Ajuntament, treballarem per lluitar contra la segregació i l'absentisme escolar", ha manifestat el conseller.

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha mostrat la satisfacció de l'Ajuntament perquè El Viver esdevingui un institut-escola per tal de combatre l'abandonament i la segregació educativa al municipi. L'edil ha manifestat al conseller les necessitats educatives del municipi a secundària. "Hem traslladat al conseller les nostres inquietuds respecte la construcció del nou institut Montserrat Miró i la situació a l'institut La Ribera, ens ha confirmat que són conscients d'aquestes dues situacions, però que tot plegat està subjecte a la consignació pressupostària", ha manifestat Campos.

Respecte a aquest tema, el conseller ha indicat que els Serveis Territorials del Vallès Occidental estan treballant en les millores de les instal·lacions dels actuals edificis, un projecte inclòs a la proposta de pressupostos de la Generalitat, pendents d'aprovació. Sobre la construcció del nou institut Miró i la possibilitat que hi hagi més instituts-escola a Montcada i Reixac, el conseller ha dit que "ho estem valorant i prendrem la decisió conjuntament amb el consistori".

Per al curs 2019-2020, no cal fer cap actuació d'ampliació d'El Viver, però sí en farà falta cara el curs 2020-2021, per tal d'acollir el nou alumnat. Durant la reunió, l'alcaldessa ha traslladat al conseller la proposta que, aprofitant aquestes futures obres, "s'aprofiti per construir al mateix recinte d'El Viver una escola bressol, per traslladar-hi l'actual de Can Sant Joan, que té mancances a nivell d'instal·lacions", ha indicat Campos. L'edil ha explicat que aquesta actuació s'assumiria amb els diners que la Generalitat ha de retornar als ajuntaments per haver assumit la part que corresponia al govern català del finançament de les places d'escola bressol. Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a les administracions locals i obliga el govern català a retornar els diners als consistoris.

Darrera actualització: 13.02.2019 | 12:36