El Consell Municipal de Civisme i Convivència recupera les reunions presencials

Divendres, 3 de juny de 2022 a les 00:00

La taula de treball es va reunir ahir a la Casa de la Vila, on es va informar dels resultats de l’auditoria del servei de recollida de residus i neteja urbana i de la nova ordenança sobre vehicles de mobilitat personal.

El Consell municipal de civisme i convivència es va reunir ahir, de forma presencial després de la pandèmia, a la Casa de la Vila. Aquesta corresponia a la cinquena trobada després que la darrera sessió s’hagués de suspendre per un atac informàtic a la plataforma digital on estava prevista la reunió. Durant la reunió d’ahir el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Serveis Municipals i Manteniment, Juan Carlos de la Torre, va informar sobre els resultats de l’auditoria que el consistori va realitzar a l’empresa FCC, encarregada de la recollida de residus i neteja urbana del municipi, després de detectar algunes deficiències en el servei. De la Torre va explicar que “aquesta radiografia de la situació ens permetrà solucionar aquestes situacions de cara a la proper concurs i adjudicació que s’ha de realitzar d’aquest servei en 2023”.

Amb els resultats obtinguts, el consistori i l’empresa han acordat establir mesures correctores i compensatòries. Entre elles destaca la contractació per part d’FCC de dos operaris més fins a final de contracte per donar resposta a l’alt volum d’incidències diàries i la instal·lació de 25 contenidors més de superfície als punts més crítics del municipi. Per la seva banda el consistori, ubicarà 1 peó més per a la neteja de la zona de Mas Duran i Mas Rampinyo, on més ha crescut la població; la instal·lació de 5 càmeres a bateries de contenidors; l’ampliació de l’horari de la Deixalleria municipal; i la incorporació de dos agents cívics i inspectors de residus.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat, Jaume Teixidor, va informar els assistents de la nova ordenança sobre vehicles de mobilitat personal (VMP), que actualment es troba en període d’exposició pública fins al 20 de juny. Teixido va afirmar que “l’objectiu de l’ordenança és regular la situació de la mobilitat personal que genera conflictes entre els seus usuaris, els vehicles i els vianants”. D’altra banda, el regidor Juan Carlos de la Torre va agrair la feina realitzada a les persones que formen part de les diferents comissions i que també van explicar explicar durant la reunió les aportacions realitzades.

El consell de civisme i convivència és un òrgan de participació ciutadana de caràcter consultiu, deliberatiu i de debat de proposta, on la ciutadania, associacions i consistori treballaran de manera conjunta i consensuada per millorar la convivència al municipi. El seu objectiu és impulsar i garantir la participació i col·laboració entre diferents actors i agents del municipi per treballar tots aquells aspectes relacionats amb el civisme i la convivència ciutadana en el marc de les competències del consistori.

Darrera actualització: 03.06.2022 | 14:08