El Consell dels Infants proposa mesures per estalviar energia a les escoles

Divendres, 15 de juny de 2018 a les 00:00

L'ens es va reunir aquest dijous, 14 de juny, a la Casa de la Vila i va lliurar el seu projecte a l'alcaldessa i a la regidora d'Educació, Infància i Joventut.

El treball del Consell dels Infants del curs 2017-2018 ha girat al voltant del consum energètic i de la proposta de mesures per estalviar-ne en matèria d'aigua, llum, gas i soroll. El tercer plenari es va celebrar ahir dijous, 14 de juny, durant el qual els consellers i conselleres van presentar a l'alcaldessa, Laura Campos, i a la regidora d'Educació, Infància i Joventut, Jessica Segovia, les mesures que han ideat per tal de promoure l'estalvi energètic a les aules, després d'haver analitzat el consum que s'hi produeix. La principal premissa de la qual ha partit el Consell és que a les escoles, segons el seu estudi, es consumeix més energia de la necessària.

Respecte l'aigua, l'ens proposa col·locar un topall a les aixetes que en reguli la sortida, tancar-les quan jo no sigui necessària més aigua, no fer servir els wc de papereres i regar les plantes al matí perquè l'aigua no s'evapori. Sobre el gas, els infants proposen portar més roba a classe quan fa fred, per no haver de pujar els graus de la calefacció, regular els termòstats i instal·lar-hi vàlvules. En matèria d'electricitat, el Consell demana la instal·lació de luxòmetres –aparells que avisen si la llum natural és suficient per il·luminar un espai i no fa falta encendre els llums–, canviar les bombetes per leds i les regletes per d'altres amb interruptor. En matèria de soroll, els infants proposen col·locar protectors a les potes de les cadires i instal·lar un semàfor a les escoles, que canviï de color quan hi ha massa soroll.

"Són idees molt interessants, ens les emportem, valorarem amb els tècnics municipals quines són viables des del punt de vista tècnic i pressupostari, hem de veure de quins diners disposem", va explicar l'alcaldessa, qui va agrair la tasca dels infants i els va encoratjar a seguir en aquesta línia, afegint que "sou ciutadania de ple dret i heu de treballar i opinar en el dia a dia". Per la seva banda, la regidora també va agrair la feina del consell, ja que "heu dedicat el vostre temps a fer propostes per millorar la nostra ciutat". Durant el Consell es va presentar dos vídeos que han elaborat els infants, amb el suport de Montcada Comunicació, sobre l'estalvi energètic.

Aquest és el tercer Consell dels Infants que se celebra des de la seva creació. El primer es va dedicar a la remodelació de la plaça Lluís Companys i el segon, a donar visibilitat a l'ens. El Consell és un òrgan de participació format per nens i nenes de totes les escoles de Montcada i Reixac que fan cinquè i sisè de primària. Es reuneix un cop al mes i a final de curs se celebra el Ple.

Darrera actualització: 15.06.2018 | 09:11