El Consell de Ministres autoritza la despesa per la licitació el soterrament de l’R2 per 621 milions d'euros

Dilluns, 5 de desembre de 2022 a les 13:00

Aquesta xifra suposa un increment del 33% respecte el preu de la licitació anterior. L'Adif va aprovar el 29 de novembre passat l'autorització de la despesa per fer possible aquest projecte, reivindicació històrica de Montcada i Reixac.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació de la licitació del soterrament de l’R2 al seu pas per Montcada i Reixac, tràmit que ha vist llum verda aquest dilluns, 5 de desembre, al Consell de Ministres. ‘És una satisfacció comptar amb l’aprovació definitiva i que el projecte es pugui tornar a licitar; som conscients que el soterrament s’ha ajornat sis mesos però l’actual licitació inclou un preu actualitzat que ens dona la confiança que l’obra es farà amb garanties”, ha expressat Campos.

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries, l’Adif, ha hagut de tornar a licitar el procés per encarregar les obres arran de dos recursos presentats per la Confederació Nacional de la Construcció contra el plec de condicions de l’anterior licitació.  A l’espera del pronunciament de la justícia –que ha donat la raó a la Confederació en un dels recursos i en l’altra a l’Adif– l’empresa pública ferroviària va considerar oportú actualitzar els preus per garantir que el concurs no quedés desert. La nova licitació del soterrament a Montcada i Reixac puja a 621 milions d’euros, un 33% més respecte l’anterior preu.

El soterrament és una llarga reivindicació històrica de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i de la ciutadania al llarg de 40 anys, que ha deixat 176 víctimes. L’actuació permetrà cohesionar social i urbanísticament el territori de Montcada i Reixac i l’eliminació de dos passos a nivell al centre del municipi. L’actuació també comportarà la construcció d’un túnel de més de 4 quilòmetres, que allotjarà tres vies i d’una nova estació soterrada. La previsió del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana és que les obres durin 72 mesos.

Darrera actualització: 05.12.2022 | 15:35