El certamen 'Dones veu a les dones?' arriba a la vuitena edició

Dijous, 14 d'octubre de 2021 a les 11:00

El termini per presentar un escrit estarà obert fins a l'11 de febrer de 2022. Els microrelats hauran de tenir un màxim de 200 paraules, han de ser originals i inèdits, ja siguin en català o en castellà, i hi poden participar les persones majors de 15 anys.

  • La temàtica dels microrelats ha d’anar al voltant de la lluita de les dones per aconseguir una igualtat efectiva, tant a escala col·lectiva com personal.
  • Les propostes s’han de presentar forma electrònica, enviant un correu a l’adreça oficinadona@montcada.org.
  • S’entregaran tres premis amb 200 euros cadascun i el lliurament de guardons es farà el 26 d’abril de 2022, coindicint amb la celebració de la Diada de Sant Jordi.

L’Ajuntament i el Consell de Dones han convocat la vuitena edició del concurs de microrelats 'Dones veu a les dones?', com a eina de sensibilització, per mitjà de la creació literària, de la lluita personal i col·lectiva de les dones pels seus drets. La temàtica dels  textos ha d’anar al voltant de la lluita de les dones per aconseguir una igualtat efectiva, tant a escala col·lectiva com personal. Els escrits hauran de fer valer les lluites de les dones dutes a terme al llarg  de la història i les que afronten dia a dia per tal d’aconseguir una igualtat real i superar el model patriarcal que legitima la desigualtat.

Els microrelats hauran de tenir un màxim de 200 paraules i hauran de ser originals, inèdits i escrits en català o en castellà amb un llenguatge senzill però, alhora, molt acurat i precís. Hi poden participar les persones majors de 15 anys i només es pot enviar una obra per persona. El termini per lliurar els escrits acabarà l’11 de febrer de 2022 i s’han de presentar de forma electrònica en un únic correu a l’adreça: oficinadona@montcada.org. A l’assumpte s’haurà d’especificar el títol ‘Microrelats Dones veu a les dones 2022 i s’adjuntaran dos arxius amb el microrelat, amb el títol i el pseudònim, i el formulari d’inscripció.

Hi ha 3 premis de 200 euros cadascun. El lliurament de guardons es farà el 26 d’abril al parc Antiga Cerveseria (Montiu, 22) per tal de fer visible les dones i el feminisme a la literatura, amb motiu del Dia Internacional del Llibre.

Totes les bases d’aquest concurs estan recollides a la pàgina web: www.montcada.cat/temes/igualtat.

Més propostes
La regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI organitza un taller virtual de microrelats a càrrec de l’escriptora i periodista Sònia Hernández, que es farà els dies 16 i 30 de novembre, de 19 a 20.30h. Les inscripcions per poder participar-hi es poden fer fins al 8 de novembre, enviant un correu electrònic a l’adreça oficinadona@montcada.org.  

Darrera actualització: 17.03.2022 | 08:05