El Centre Cívic Can Cuiàs ofereix tres activitats per commemorar el Dia Internacional contra les LGTBIfòbies

Dilluns, 16 de maig de 2022 a les 00:00

El 16 de maig hi haurà un taller sobre identitats sexuals diverses; el dia 20, una xerrada sobre com combatre les agressions i fins a final de mes s’hi pot veure l’exposició ‘NuesTrans vidas importan’.

La commemoració del Dia Internacional contra les LGTBIfòbies –que oficialment és el 17 de maig– que organitza l’Ajuntament de Montcada i Reixac proposa aquest 2022 tres activitats al Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn). El programa comença el 16 de maig (de 19 a 20 h), amb el taller ‘La meva filla diu LGBTIQARPYXEU+ i jo ja no entenc res’, d’introducció a la diversitat sexual, afectiva i de gènere. L’activitat pretén proporcionar a les persones adultes l’oportunitat de conèixer l’ampli ventall de realitats diverses, familiaritzar-se amb la terminologia que utilitza el jovent avui dia al respecte i conèixer referents positius de cadascuna d’aquestes realitats, per tal de combatre el desconeixement, que és un dels principals motius pels quals existeix cert rebuig envers aquestes identitats.

El 20 de maig, de 19 a 20 h, hi haurà la xerrada ‘Què co** fem amb les agressions LGTBIfòbiques?’, d’abordatge individual i col·lectiu de les violències actuals. En l’activitat s’abordaran, de forma bidireccional i interactiva, totes aquestes qüestions a fi de trobar respostes. El taller i la xerrada aniran a càrrec de Valentina Berr i La cicatriz, una companyia jove de dones LGTBIQ+ de Barcelona, dedicada a la producció cultural i artística d’uns d’un context de feminisme i col·laboració.

Ambdues activitats són gratuïtes i es recomana fer inscripció prèvia contactant amb el Centre Cívic Can Cuiàs (935 758 705; centreciviccancuias@montcada.org). L’equipament acollirà fins al 31 de maig l’exposició ‘NuesTrans vidas importan’, promoguda per l’Associació Trans d’Andalusia-Sylvia Rivera, produïda pel Centre LGTBI de Barcelona i il·lustrada per l’artista Izhan Alcántara. Per mitjà de tretze il·lustracions i vídeos, es repassen les experiències de tretze referents trans, persones què, des de les seves vivències, contribueixen a trencar estereotips sobre qüestions com els drets reproductius, les dificultats per trobar feina, la vida en parella o l’acceptació de l’entorn familiar, entre d’altres realitats.

Darrera actualització: 17.05.2022 | 13:59