El 8M 2024 posa en valor les dones músiques de Montcada i Reixac

Dijous, 29 de febrer de 2024 a les 11:00

L’acte central del Dia Internacional de les Dones Treballadores és un concert a càrrec de grups i solistes del municipi.

Visibilitzar les dones músiques de Montcada i Reixac és un dels principals objectius del programa del 8M 2024 al municipi, elaborat per l’Ajuntament i el Consell de Dones, amb el suport d’entitats locals. El dia oficial de l’efemèride, el 8 de març, hi haurà un concert davant del Pavelló Miquel Poblet (Camí de la Font Freda, 3) a càrrec de grups musicals de dones i solistes de Montcada i Reixac (a partir de les 21 h). Vinculat a aquesta acció, el dia 19, la Casa de la Vila (Major, 32) acollirà la xerrada ‘Indústria musical i gènere: avenços i discriminació de les dones en la música’ (18.30 h), a càrrec de la doctora en Periodisme i investigadora Leyre Marinas i amb les experiències de les músiques montcadenques Carlota Pagès Portabella i Patrícia Atzur.

A més del concert, el 8 de març hi haurà la lectura del manifest commemoratiu davant l’edifici de l’Ajuntament (Avinguda de la Unitat, 6), a les 12 h. A les 19.30 h, els Castellers de Montcada i Reixac oferiran un pilar reivindicatiu a la plaça de l’Església i, a continuació, el grup de dones de Diables de Can Sant Joan oferirà un correfoc fins el Camí de la Font Freda, que acabarà minuts abans del concert.

Activitats al llarg de mes de març
El programa del 8M a Montcada i Reixac es posa en marxa el 4 de març amb el taller de lectura i escriptura ‘Y ahora ya, el cuento es otro’, a càrrec de l’activista feminista i membre del Consell de Dones Manuela Valenzuela. Serà a la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32), a les 18 h; i es repetirà el dia 7, a les 17 h, al Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn). Al llarg del mes de març hi haurà activitats i exposicions als equipaments i els barris, com talles de pancartes, de xapes, d’imants amb missatges d’empoderament.

Lliurament de premis del concurs de cartells
El 13 de març tindrà lloc el lliurament de premis del 9è Concurs de cartells 8M, que enguany ha guanyat la il·lustradora Susana Calvo Boira. La seva creació il·lustra tots els materials de difusió del programa del Dia Internacional de les Dones Treballadores. Miquel Domènech, de Montcada i Reixac; Anna Grimal, de Palafrugell; i Helena Requesens, de Montblanc; n’han guanyat accésits.

L’acte tindrà lloc a la Casa de la Vila, a les 19.30 h, durant el qual s’inaugurarà l’exposició amb els 40 cartells que s’han presentat a aquesta edició del certamen i que es podran veure fins al 14 d’abril.

Dia Mundial de l’Endometriosi
El programa del 8M incorpora la commemoració del Dia Mundial d l’Endometriosi, el 14 de març, data oficial de l’efemèride. A la Casa de laVila, a les 18 h, hi haurà una xerrada sobre què és i com afecta aquesta malaltia ginecològica. Les ponents seran Laia Casas i Germania Mora, representants d’Endo&Cat (Associació d’Afectades d’Endometriosi de Catalunya), i Manuela Valenzuela. A les 19.30 h es farà una concentració davant la Casa de la Vila.

El programa íntegre del 8M a Montcada i Reixac el podeu consultar a www.montcada.cat

Darrera actualització: 29.02.2024 | 11:59