Dos programes de subvencions municipals per donar suport el comerç local

Dijous, 5 d'agost de 2021 a les 11:00

El Ple de juliol ha donat el vistiplau al pla de suport als establiments que vulguin modernitzar el local i també, al projecte que promou l’obertura de nous negocis.

  • Les sol·licituds de les subvencions per reformar els locals o bé modernitzar-lo, s’han de presentar fins al 15 d’octubre i les de noves obertures, fins al 26 de novembre.
  • Ambdós programes pretenen donar suport el teixit comercial del municipi, per consolidar l’existent i promoure que hi hagi més botigues.

El Ple ordinari del mes de juliol, celebrat aquest dijous, dia 22, ha aprovat les bases de l’edició 2021 del programa ‘Millora el comerç’, que no es va convocar al 2020 a causa de la pandèmia. Es tracta d’un paquet de subvencions, amb un valor total de 3.000 euros, destinat al comerç local.

Els establiments de Montcada i Reixac podran sol·licitar aquests ajuts en el cas que hagin fet, des de l’1 de gener de 2021, o tinguin previst fer, abans del 31 de desembre d’aquest mateix any, alguna actuació relacionada amb la millora de la seva imatge exterior (disseny, producció i instal·lació de la retolació externa o l’aparador; il·luminació o canvi de mobiliari a la terrassa o condicionament de la façana); modernització interior del local (canvi de mobiliari o d’il·luminació, reforma integral o millora de l’accessibilitat); o millora de la gestió del negoci (projectes web, botiga virtual, programes de gestió o gestió de les xarxes socials…).

Poden sol·licitar aquestes ajudes, les persones físiques o jurídiques titulars d’un establiment comercial, ubicat a Montcada i Reixac, legalment constituït amb 3 o més anys d’antiguitat d’activitat comercial, dins les establertes per la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya: comerç al detall, restauració, serveis de bugaderia i tintoreria, perruqueria i estètica i les agències de viatges detallistes. En tots els casos, l’import de l’ajut serà com a màxim el 50% del cost objecte de l’actuació, tenint en compte la puntuació obtinguda en els criteris d’avaluació, i fins a un màxim de 625 euros per beneficiari i establiment.

El termini de sol·licituds estarà obert fins al 15 d’octubre i s’hauran de presentar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Montcada i Reixac (Av. de la Unitat, 6) o de manera telemàtica enviant la documentació emplenada i una instància al correu electrònic oac@montcada.org. Per fer els tràmits presencials, cal cita prèvia (935 726 474 - oac@montcada.org).

Potenciar noves obertures
D’altra banda, el Ple també va donar llum verda a un altre paquet de subvencions amb un valor total de 5.000 euros, per dinamitzar el comerç local, potenciant les noves obertures i traspassos. Aquests ajuts aniran destinats a establiments comercials ubicats a Montcada i Reixac que hagin obert des de l’1 de gener de 2021 o tinguin previst fer-ho abans del 26 de novembre d’aquest mateix any i que, al mateix temps, siguin micro empreses ubicades a peu de carrer o amb accés directe des de carrer. Les sol·licituds s’han de presentar de manera presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana  de l’Ajuntament (cal cita prèvia) o de manera telemàtica, fins al 26 de novembre.

Estem vivint una època molt difícil arran la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia i amb aquests programes de subvencions pretenem donar suport el comerç local’, ha manifestat el regidor de Comerç i Turisme, Gerard Garrido.

Darrera actualització: 05.08.2021 | 20:31