Dones de Montcada i Reixac reivindiquen amb el seu testimoni la defensa dels seus drets des d’una mirada interseccional

Dissabte, 27 de març de 2021 a les 00:00

L’activitat Sinèrgies forma part del programa del 8M 2021 i la integren quatre vídeos amb entrevistes a dones del municipi.

Vuit dones de Montcada i Reixac reivindiquen amb el seu testimoni la necessitat d’impulsar polítiques públiques per aconseguir que els que els drets laborals i el dret a una vida digna siguin possibles per a tota la població, independentment del seu origen, color de pell, edat, nivell econòmic, identitat, expressió de gènere, religió o diversitat física o psíquica. Aquestes persones són les protagonistes de ‘Sinèrgies: dones i treball des d’una mirada intereseccional’ i expliquen en una entrevista les dificultats i els reptes pendents en diferents àmbits. Els testimonis es recullen en quatre vídeos que es poden veure al canal de Youtube de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i formen part del programa amb motiu del 8M 2021 al municipi.

A partir de les seves vivències, les protagonistes de les entrevistes parlen, entre d’altres, de les dificultats per tenir cotització, prestacions i horaris dignes en el sector de les cures –altament feminitzat– i com la pandèmia ha agreujat encara més la seva situació. Una altra situació de la qual es parla és de la dificultat de les dones joves per pagar els estudis i per trobar una bona oportunitat laboral. Altres testimonis expliquen com les dones trans viuen múltiples discriminacions per la misogínia i transfòbia present a la societat i, d’altra banda, de la duresa que pateixen moltes mares i àvies migrants per començar una nova vida en un nou territori.

Darrera actualització: 26.03.2021 | 13:18