Diverses propostes a l’octubre i al novembre per conèixer la realitat de les persones trans

Dijous, 13 d'octubre de 2022 a les 09:00

L’activista i exfutbolista trans Valentina Berr oferirà una xerrada el 21 d’octubre al Centre Cívic Can Cuiàs en el marc del cicle Octubre Trans.

Nova edició de l’OctubreTrans, amb diverses propostes coordinades per la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI al voltant del Dia Internacional d’Acció per la Despatologització Trans, que oficialment és el 22 d’octubre. La primera activitat serà la xerrada ‘La resposta a tot el que li preguntaries a una noia trans’, a càrrec de l’activista i exfutbolista Valentina Berr. L’activitat tindrà lloc el 21 d’octubre (19 h) al Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn).

Amb 29 anys, Berr ha dit adeu aquest 2022 a la seva carrera al món del futbol, on va esdevenir la segona futbolista transsexual d’Espanya que va aconseguir jugar en el futbol femení federat, la primera a Catalunya. Les actituds lgtbifòbiques i la constant pressió exercida contra ella pel fet de ser una dona trans van provocar el punt i final a la seva carrera esportiva. Berr va jugar al Terrassa CF, al Levante Las Planas i el CE Europa. Periodista especialitzada en gènere i desigualtats, forma part de la productora cultural La Cicatriz, es d’on ofereix tallers pedagògics i xerrades vitals sobre diversitat sexual.

El 3 de novembre (19 h) hi haurà el seminari ‘Infància, joventut i famílies Trans’, a càrrec d’Ana Valenzuela, presidenta de Chrysallis Associació de Famílies de Menors Trans; el metge Jordi Reviriego, especialista en diversitat de gènere a la Unitat Trànsit; i l’activista Trans Eiden Marín Rodríguez. L’acte tindrà a la Casa de la Vila (Major, 32).

Nova oportunitat per veure ‘NuesTrans Vidas Importan’
L’Espai Jove Can Tauler (Balmes, 16) aco­llirà l’exposició d’il·lustracions ‘NuesTrans Vidas Im­portan’, un projecte de l’Asso­ciació Trans d’Andalusia-Sylvia Rivera realitzat per l’activis­ta Trans i dissenyador gràfic Izhan Alcantara (Er Reverte), que ja es va poder veure aquest estiu a l’Hotel d’Entitats de Can Sant Joan. L’exposició és un pro­jecte interactiu que barreja il·lustració i vídeo, a través d’uns codis QR que per­meten conèixer les vivències de quinze persones trans en diferents àmbits.

L’objectiu d’aquests 15 dibuixos i vídeos és presentar referents reals per naturalitzar i visibilitzar les vi­des trans, amb relats en clau positiva que serveixin per eli­minar tòpics i esborrar prejudi­cis. El dia 25, Izhan Alcántara farà la presentació de l’exposició en un acte organit­zat per l’AV Can Sant Joan i La Periférica.

Darrera actualització: 19.10.2022 | 08:40