'Digues la teva!' contra les violències masclistes

Dimecres, 16 de gener de 2019 a les 00:00

La ciutadania pot presentar frases contra aquesta xacra mitjançant un procés participatiu; les millors propostes formaran part d'una campanya a la via pública.

L'Ajuntament ha posat en marxa una campanya de sensibilització contra les violències masclistes. Es tracta del certamen 'Digues la teva', amb el qual, la ciutadania ha de proposar frases contra aquesta xacra i presentar-les mitjançant el portal 'Montcada Participa' (participa.montcada.cat). Les quatre frases més votades formaran part d'una campanya de conscienciació que s'instal·larà al març a la via pública. Hi poden participar persones a partir de 16 anys, amb l'empadronament a Montcada i Reixac com a mínim un mes abans de l'inici del procés participatiu. També és possible presentar idees les entitats inscrites al Registre Municipal.

La primera fase de l'acció consisteix a la presentació de les propostes, que han de fer referència o estar relacionades amb qualsevol tipus de violència masclista: econòmica, física, psicològica, institucional... i vinculades amb l'àmbit de la prevenció, sensibilització o qualsevol altre aspecte vinculat amb la seva eradicació. Les frases han de ser clares, sintètiques i breus, amb una extensió màxima de 10 paraules (60 caràcters, espais inclosos) i en qualsevol idioma, tot i que si no és en català o en castellà, cal acompanyar-la d'una traducció en alguna d'aquestes dues llengües.

Tothom qui hi vulgui participar ha de penjar la seva frase a 'Montcada Participa' entre el pròxim dilluns, 21 de gener, i el 3 de febrer, o bé, porta-la de forma presencial als següents equipaments: Ajuntament de Montcada i Reixac (Avinguda de la Unitat, 6), Biblioteca Can Sant Joan (Turó, 45), Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32), Casa de la Mina (Avinguda de la Unitat, sn), Casa de la Vila (Major, 32), Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn), Centre Cívic l'Alzina (Núria, 73), Centre Cívic La Ribera (Llevant, 10) i el Kursaal (Masia, 39). En ambdós casos, també cal omplir un formulari d'inscripció, via Internet si es fa la presentació telemàtica o bé, omplint-lo a mà als equipaments, on en tindran còpies impreses. Del 7 al 21 de febrer es procedirà a la votació i a partir del 27 de febrer es publicaran les frases guanyadores.

Darrera actualització: 15.01.2019 | 09:38