‘Diàlegs espontanis’, la lluita dels joves de Montcada i Reixac en la defensa de la diversitat cultural

Dimarts, 4 de juny de 2019 a les 00:00

Després de la formació rebuda per part de l’Ajuntament, un grup de joves d’entre 15 i 17 anys duran a terme una primera actuació comunitària de sensibilització envers les diversitats el proper dissabte 15 de juny.

L’activitat, emmarcada dins la celebració de la Fira d’Artesania de Can Sant Joan, rep el nom de ‘Diàlegs espontanis’. En ella, els participants podran reflexionar sobre aspectes com la diversitat cultural, de gènere o d’orientació sexual, alhora que es combatran rumors per fomentar la igualtat.

L’objectiu del consistori durant les tasques de formació, en un projecte que va rebre el nom de ‘Líders per la diversitat’, ha estat formar a un grup de joves com agents d’acollida, amb la intenció de sensibilitzar al jovent en l’àmbit de la interculturalitat, per tal de poder desenvolupar accions inclusives i de benvinguda per altres joves que acabin d’arribar al municipi. D’aquesta formació ha sorgit un grup motor que s’ha consolidat i es defineixen com un grup de dones joves d’orígens diversos que defensa la diversitat entre les persones joves de Montcada i Reixac.

Aquesta formació s’ha vinculat al Servei Comunitari dels centres educatius de Secundària, havent participat els instituts de La Salle i La Ribera i també joves a títol individual.

Darrera actualització: 04.06.2019 | 14:50