Desenes de propostes de l’Ajuntament i les entitats per celebrar el Nadal a Montcada i Reixac

Divendres, 29 de novembre de 2019 a les 12:00

L'agenda nadalenca, en format digital, la podeu consultar al web municipal i a les xarxes socials del consistori.

L’Ajuntament i les entitats organitzen una seixantena d’activitats per celebrar el Nadal a Montcada i Reixac. Propostes tradicionals com la Cavalcada de Reis, pessebres, concerts de nadales, tallers infantils o campanyes solidàries formen part del programa, que podreu consultar al detall a la secció de Nadal del web municipal, www.montcada.cat, el portal de notícies www.laveu.cat, a La Veu de Montcada i Reixac i a les xarxes socials de l’Ajuntament. El tret de sortida a la campanya nadalenca el donarà aquest divendres, 29 de novembre, la festa d’encesa dels llums de Nadal que tindrà lloc a la plaça de l’Església, a partir de les 17 h.

El programa nadalenc inclou la campanya municipal de joguines ‘Regala il·lusions’ i la nova iniciativa ‘Fes-li una cistella al càncer’, a càrrec de la UB MiR, per tal que els infants malalts de càncer tinguin regals aquestes festes. Un any més, a Montcada i Reixac hi haurà activitats a favor de la Marató de TV3, que enguany es dedica a les malalties minoritàries. L’acte més destacat que es fa al municipi per aquesta causa tindrà lloc el 15 de desembre al Teatre Municipal (Tarragona, 32), a càrrec de La Unió de Mas Rampinyo i l’Ajuntament. Enguany hi haurà dues sessions, amb la participació d’entitats diferents, a les 10.30 h i a les 12.30 h.  Les entrades, al preu de 5 euros, es posen a la venda el 3 de desembre, mitjançant el portal www.mirteatres.cat o bé, a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12).

Els infants són els principals protagonistes d’aquests dies i per a la canalla es munten tallers a les biblioteques i els centres cívics, les arribades del Pare Noel als barris i les recollides de cartes dels Patges Reials, entre d’altres. Un any més, l’Ajuntament presenta per Nadal un calendari municipal de paret per al 2020 i es presentarà el dia 18, a l’Auditori Municipal (19 h), dedicat al Catàleg de Patrimoni.

Alguns dels actes de Nadal també tenen la finalitat d’incentivar les compres al municipi en una època de l’any que hi ha més activitat comercial. La principal activitat per dinamitzar el comerç i donar caliu nadalenc és la Fira de Nadal, que es viurà els dies 14 i 15 de desembre al carrer Major i la plaça de l'Església. Hi haurà venda d'articles nadalencs i d'artesania, tallers infantils, un cagatió (dia 12 a la tarda) i una bola de Nadal gegant, tallers infantils i inflables, dissabte a la tarda. La fira l'organitza l’Ajuntament i tindrà lloc de 10 a 20 h, ambdós dies. Una altra activitat comercial és la participació, un any més, en el Concurs d’Aparadors de la Cambra de Comerç, que enguany arriba a la 50a edició. Fins al 5 de desembre hi ha temps perquè les botigues en facin la inscripció. A més, des de principi de desembre i fins a Reis, els elements de mobiliari urbà de Montcada i Reixac mostraran una campanya especial de Nadal, per ambientar el municipi durant les festes. Les associacions de comerciants també organitzen accions per tal de fidelitzar la clientela durant aquestes dates.

Darrera actualització: 29.11.2019 | 11:10