El futur de Montcada i Reixac, present en el debat ciutadà del PDU metropolità

Dimecres, 30 d'octubre de 2019 a les 00:00

Més d'un centenar de persones van formar d’un debat que englobava qüestions com la mobilitat o el desenvolupament socioeconòmic de l’Àrea Metropolitana.

Cerdanyola del Vallès va acollir ahir el tercer dels sis debats ciutadans que l’AMB ha programat sobre el Pla Directiu Urbanístic (PDU) Metropolità, un espai on repensar el futur plantejament urbanístic supramunicipal. Prop d'un centenar de persones van participar a les cinc taules temàtiques de debat: Infraestructura verda, Mobilitat, Desenvolupament socioeconòmic, Cohesió social i habitatge i Cicles de matèria i energia. Dins d’aquestes, es van debatre qüestions relacionades amb Montcada i Reixac, així com d’altres municipis de la comarca com Badia, Barberà, Cerdanyola, Ripollet o Sant Cugat.

El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, va ser un dels convidats i va intervenir en qualitat de vicepresident de l’Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l’AMB. Sánchez va posar en valor el plantejament del PDU i el canvi que pot significar. “Aquest és un pla molt ambiciós que ha de dissenyar el futur creixement i desenvolupament de tota l’Àrea Metropolitana pels propers decennis i ha d’afrontar totes les problemàtiques que tenim”, va assegurar. Així mateix, també va assenyalar els aspectes del PDU que podrien afavorir la Montcada i Reixac del futur. “El primer que volem és que el futur de l’Àrea Metropolitana pensi des de i per a Montcada, que no sigui considerada com el pati del darrera de Barcelona i on arriben les externalitats negatives. El que volem, per tant, és pensar en l’Àrea Metropolitana des de Montcada i donar resposta a una sèrie de problemàtiques que ens afecten: temes de contaminació, de mobilitat, de teixit industrial competitiu...”.

A banda de Jordi Sánchez, també van intervenir l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Cordón, el director de l’Àrea de Desenvolupament  de Polítiques Urbanístiques de l’AMB, Josep Maria Carreras, i el cap del Servei de Redacció del PDU, Xavier Mariño. Juntament amb el debat ciutadà i les intervencions dels diferents representants polítics, també es va celebrar la visita guiada a l'exposició “Metròpolis de ciutats, repensar l'urbanisme metropolità”, a càrrec dels comissaris de l'exposició.

Els propers debats ciutadans tindran lloc a Badalona (dijous 21 de novembre) i Barcelona (dimecres 4 i dilluns 9 de desembre).

Darrera actualització: 30.10.2019 | 12:44