L'alcaldessa celebra la creació de la Taula per a la reindustrialització de les plantes de Nissan

Dijous, 3 de setembre de 2020 a les 17:00

Laura Campos confia que els Ajuntaments de Montcada i Reixac, Barcelona i Sant Andreu de la Barca puguin tenir un paper actiu en la recerca de solucions.

Ahir dimecres, 2 de setembre, va tenir lloc la constitució de la comissió de treball entre la direcció de Nissan, la representació dels treballadors i les administracions públiques per impulsar el projecte de reindustrializació als centres de la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca. A la trobada, celebrada a la seu de la Delegació del Govern a Catalunya, van participar la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón; juntament amb sindicats, el responsable de les operacions industrials de Nissan a Espanya, Frank Torres, i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, entre d'altres.

L'establiment d'aquesta comissió va ser un dels punts recollits a l'acord assolit el passat mes d'agost entre la Direcció de Nissan i la representació dels treballadors després de la finalització de les negociacions per tancar les fàbriques. L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha celebrat aquest primer pas i confia que els alcaldes i alcaldesses dels tres municipis afectats puguin intervenir en properes trobades. "Volem tenir un paper actiu en la recerca de solucions, que passen per atraure una indústria de qualitat que pugui garantir la feina del col·lectiu de treballadors, tant els directes com els indirectes", ha afirmat.

Pel que fa al contingut de la trobada, Frank Torres va traslladar el compromís de Nissan "d'explorar alternatives de futur que puguin beneficiar els empleats i proveïdors". Així mateix, Maroto i Chacón consideren "prioritari" atraure projectes "per mantenir viu el teixit industrial al territori i aprofitar el talent dels treballadors". Els representants sindicals, per la seva banda, van destacar la importància de treballar de forma conjunta "per buscar la millor alternativa que garanteixi els llocs de treball".

Darrera actualització: 03.09.2020 | 18:04