Convocatòria d’ajuts dels fons europeus per millorar l’accessibilitat als habitatges

Dijous, 17 de novembre de 2022 a les 09:00

Amb una dotació pressupostària de 7,4 milions d’euros, aquestes subvencions van destinades a les zones comuns o els interiors del habitatges en els que resideixin persones grans, amb discapacitat i/o en situació de dependència.

  • El termini de presentació de sol·licituds s’obrirà el 29 de novembre i es podrà fer, de manera telemàtica, fins el 31 de gener de 2023 al portal de Tràmits de la Generalitat de Catalunya.
  • Les obres objecte de subvenció s’han d’haver iniciat amb posterioritat a l’1 de febrer de 2020 i han d’haver finalitzat abans del 31 de març de 2023.

La Generalitat de Catalunya ha obert una convocatòria per a la concessió d’un paquet de subvencions emmarcades en el Pla de Recuperació Next Generation que atorga la Unió Europa i que es destinaran a incentivar la millora de l’accessibilitat en habitatges en els que resideixin persones grans, amb discapacitat i/o en situació de dependència. L’import màxim de la dotació pressupostària és de 7,4 milions d’euros i el termini de presentació de sol·licituds estarà obert entre el 29 de novembre i el 31 de gener de 2023. Les obres objecte de les sol·licituds de subvenció s’han d’haver iniciat amb posterioritat a l’1 de febrer de 2020 i han d’haver finalitzat abans del 31 de març de 2023, inclòs, independentment del moment en què es concedeixi la subvenció.

Les actuacions per millorar l’accessibilitat que són objecte d’aquestes subvencions poden fer-se a l’interior dels habitatges o a les zones comuns dels edificis d’habitatges. Els beneficiaris d’aquests ajuts són les persones físiques o jurídiques, propietàries o usufructuàries dels edificis d’habitatges i habitatges en què resideixi alguna persona que  tingui complert 70 anys, que tingui reconeguda legalment una discapacitat o que es trobi en situació de dependència. En el cas de les obres en zones de comuns dels edificis, es podrà arribar a rebre un 75% del pressupost mentre que, en el cas de l’interior, es podria completar fins al 100% amb un màxim de 6.000 euros –aquest límit es pot ampliar fins als 10.000 i als 15.000 euros si en l’habitatge hi resideix una persona amb discapacitat legalment reconeguda igual o superior al 75% o una persona amb dependència reconeguda, respectivament. En relació a aquests ajuts, la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, Jessica Segovia, ha manifestat que “es tracta d’una bona mesura per millorar l’accessibilitat de les llars i millorar la qualitat de vida de persones grans, amb discapacitat i/o en situació de dependència”.

Les sol·licituds de subvenció s'han de presentar i formalitzar telemàticament per mitjà dels formularis en línia que estaran a disposició dels sol·licitants al portal Tràmits de la Generalitat de Catalunya. Els ajuts es concediran mitjançant el procediment de concurrència pública no competitiva, i les sol·licituds es resoldran seguint l'ordre d'entrada al registre corresponent, amb la documentació completa i correcta, fins a exhaurir la dotació pressupostària

Darrera actualització: 17.11.2022 | 11:38