Controls policials per garantir el compliment de les restriccions de mobilitat i d'activitats

Dissabte, 21 de març de 2020 a les 21:15

Les multes per no complir el decret d’estat d’alarma oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros.

La Policia Local està realitzant controls estàtics, de forma aleatòria, a diferents punts del municipi per controlar que la ciutadania està complint les mesures restrictives sobre activitats i desplaçaments durant l’estat d’alarma pel coronavirus SARS-CoV-2. De moment la Policia Local ja ha sancionat a 25 persones a Montcada i Reixac per l’incompliment d’aquestes limitacions de la circulació, tant a peu com en vehicles, que estan penalitzades amb multes que van dels 600 als 30.000 euros, i que són tramitades per la Subdelegació del Govern.

El regidor delegat de Policia Local, Oriol Serratussell, ha explicat que “la gent ha d’estar confinada a casa, excepte si hi ha una raó justificada com anar a comprar aliments, medicaments, anar al metge o anar a cuidar a persones dependents”. Serratussell ha recomanat a tothom que “eviti sortir moltes vegades a comprar diferents coses i ho concentri tot en un únic viatge perquè, d’aquesta manera, es redueix la possibilitat de la propagació del coronavirus”.

D’altra banda, els vehicles de la Policia Local i dels voluntaris de Protecció Civil de Montcada i de l’Agrupació de Defensa Forestal La Serralada estan circulant aquests dies, matins i tardes, per tots els barris del municipi recordant per megafonia la importància que la ciutadania es mantingui a casa confinada. En aquesta feina també està col·laborant, de forma totalment altruista, l’empresa SO JC que ha posat a disposició del consistori un vehicle amb conductor i amb un potent equip de so per fer arribar a la ciutadania els diferents missatges. L’Ajuntament agraeix als agents, als voluntaris i a l’empresa de so la seva tasca.

La Policia Local també recorda a la ciutadania que les activitats a l’aire lliure com passejar, anar en bicicleta, córrer o fer altres esports estan prohibits. Només es pot sortir al carrer per causa major o les que es preveuen al decret.

Darrera actualització: 23.03.2020 | 17:31