Consulta pública sobre la modificació del PGM al Turó de la Vista Rica

Dijous, 3 de novembre de 2022 a les 00:00

L’objectiu de l’Ajuntament és el de construir en aquesta zona un nou parc urbà obert a tota la ciutadania. Les aportacions es poden fer fins al 25 de novembre, enviant un correu electrònic a l’adreça participaciociutadana@montcada.org.

L’Ajuntament té la intenció de redactar i tramitar en el futur una modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) a l’àmbit situat a l’entorn del Turó de la Vista Rica amb l’objectiu de crear en aquest punt un nou parc urbà, obert a tota la ciutadania. Com a pas previ a aquesta modificació, el consistori ha obert una consulta pública per recollir l’opinió dels ciutadans i organitzacions que puguin tenir interès en aquest projecte que permetrà urbanitzar un nou parc en aquesta zona de Montcada Centre delimitada pels carrers de Domènec Fins, Sant Jaume i Sant Sebastià, així com la línia de ferrocarril de Puigcerdà i l’autopista C-33.

El president de l’Àrea Territorial de l’Ajuntament, Jordi Sánchez, ha expressat que aquest projecte permetrà solucionar dues problemàtiques: "Volem donar resposta a les demandes dels veïns que a dia d'avui tenen afectades les seves vivendes per servituds de eixamplament de via pública, així com també permetre que l’administració pugui adquirir zones verdes que era estan en mans privades perquè passin a formar part del futur parc central de Montcada”.

Tota la informació sobre aquesta consulta està publicada a la plataforma Montcada Participa i les aportacions es poden fer fins al 25 de novembre, enviant un correu electrònic a l’adreça participaciociutadana@montcada.org.

Al juny de 2016, i durant el seu primer mandat, l’actual govern municipal ja va portar aquesta modificació del PGM al Turó de la Vista Rica al Ple de l’Ajuntament, però no es va aprovar per manca de consens amb els partits que formaven part de l’oposició. Al juliol de 2019, el Ple va aprovar l’adquisió d’un solar situat en aquesta zona per un import de 90.000 euros amb l’objectiu d’evitar futures demandes d’expropiació de zones verdes en mans de particulars.

Darrera actualització: 10.02.2023 | 13:15