Consolidació de l’habitatge situat a Vista Rica

Dijous, 9 de maig de 2019 a les 00:00

Les obres, subvencionades per la Diputació de Barcelona, pretenen aturar la degradació de la casa i d'un edifici auxiliar situat al mateix recinte.

Les obres de consolidació de l’habitatge amb jardí ubicat a Vista Rica, al Turó Fermí, es posen en marxa aquest dijous, 9 de maig, i la previsió és que durin quatre mesos. L’objectiu de l’actuació és aturar la degradació de la casa i d'un edifici auxiliar situat al recinte. Ambdós edificis es tancaran, s’hi reposaran els elements d'interès i s'hi eliminaran unes construccions que als anys 30 del segle passat s'hi van afegir a la casa, que data del segle XIX, amb l'objectiu de recuperar-ne l'aspecte original. L’empresa que executarà les obres, per encàrrec municipal, és Teknifika Grup, per un import de 78.300 euros. Aquests diners formen part de la subvenció que la Diputació de Barcelona va atorgar l’any passat al consistori per tal de dur a terme intervencions sobre el patrimoni local.

La subvenció es destinarà a dos projectes, l’esmentat de Vista Rica i a la consolidació i la millora de la Casa de les Aigües, joia del patrimoni industrial català, de l'època modernista. A principi d’abril, l’Ajuntament va aprovar-ne la memòria valorada del projecte i actualment està iniciant la licitació per a la substitució de les fusteries de l’edifici dels pous, de les calderes, de la màquina de vapor i de l’edifici del Sobreixidor, on hi ha el dipòsit d’aigua. També es farà la restauració de la porta d’accés, de la terrassa tancada amb fusta i d’un dels balcons de la Casa del Maquinista. La Casa de les Aigües i Vista Rica formen part del Catàleg de Patrimoni de Montcada i Reixac.

Darrera actualització: 09.05.2019 | 13:30