L'Ajuntament posarà fulls informatius als parcs municipals amb consells per l'ús segur de les zones de joc infantil

Divendres, 25 de setembre de 2020 a les 16:00

El consistori vol garantir la seguretat a uns espais que poden ser de risc si no es prenen les mesures de seguretat i higiene necessàries per fer front a la COVID-19.

A partir de la setmana que ve, l'Ajuntament de Montcada i Reixac instal·larà rètols informatius als gairebé 50 parcs de la ciutat amb les recomanacions i consells que el PROCICAT ha fet públics aquesta setmana sobre com fer un ús responsable i segur dels parcs infantils durant la pandèmia de la COVID-19. L'òrgan considera que, malgrat l'actual situació sanitària, no cal tancar els parcs infantils, ja que suposen un espai d'esbarjo beneficiós per a la canalla, però sí reforçar les pautes perquè les famílies puguin fer-ne un ús correcte.

A conseqüència del risc de contagi de la COVID-19 que hi pot haver en aquests espais -ja sigui per les superfícies de contacte freqüent, la coincidència d'infants amb grups de convivència estable diferents o la dificultat per mantenir les distàncies i evitar aglomeracions-, el PROCICAT recorda la necessitat de seguir unes normes que afecten tant als infants com als adults. Algunes de les recomanacions són:

  • Rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans, durant i després d'accedir al parc; tant els acompanyants com els infants.

  • Buscar jocs alternatius a l'ús de gronxadors, tobogans o altres equipaments d'ús freqüent.

  • Recordar l'ús obligatori de la mascareta a partir dels 6 anys, sent recomanable també per a infants d'entre 3 i 5 anys.

  • Que una sola persona adulta acompanyi als infants.

  • Triar el parc més proper al domicili o a l'escola dels infants.

  • En cas de coincidir amb molts infants, esperar que el parc es buidi per evitar aglomeracions.

  • Limitar el temps d'estada per garantir que altres infants també puguin gaudir de l'espai.

Segons el regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre, la comunicació d'aquestes mesures resulta essencial per conscienciar la població. “Els parcs signifiquen un espai d’esbarjo necessari pels nens i nenes, però amb una utilització inapropiada durant una situació com l’actual també poden suposar un risc”, ha assegurat. “En aquest sentit, és vital mantenir les mesures de seguretat i higiene personal, així com seguir les recomanacions d'ús dels espais públics. Sense tot això, qualsevol mesura que puguin impulsar les institucions resultarà del tot estèril”, ha afegit el regidor. 

Darrera actualització: 25.09.2020 | 16:24