La connexió per a vianants entre els carrers Bosc i Oristà estarà enllestida a finals d’any

Dijous, 5 de setembre de 2019 a les 10:00

Les obres, que uneixen els barris de Can Sant Joan i Vallbona, han tingut un pressupost superior als 800 mil euros, executats pel Consorci del Besòs.

Les obres de la connexió per a vianants dels carrers Bosc, a Can Sant Joan, i Oristà, a Vallbona, han entrat en la seva darrera fase i la previsió municipal és que hagin finalitzat a finals d’any. El projecte ha consistit en la col·locació d’una plataforma de formigó que ja està enllestida i d’una barana de protecció per afegir seguretat, ja que es tracta d’un traçat que bordeja la zona de la muntanyeta de Can Sant Joan. També està previst instal·lar bancs al llarg del recorregut i un mur de protecció a la banda de la muntanya, així com l’arranjament de la rotonda situada al final del carrer Bosc, on s’ha estabilitzat el talús que hi havia.

Aquesta nova connexió substitueix el traçat anterior; un pas de 185 metres sense asfaltar de difícil accés i on hi havia risc de possibles despreniments. Un cop el nou passeig estigui acabat, els vianants podran anar des del carrer Bosc fins a Vallbona i des d’allà connectar amb el camí que va paral·lel al Rec Comtal.

El nou camí “suposa un pas endavant en la millora de la cohesió i la mobilitat entre la muntanyeta de Can Sant Joan i Vallbona”, ha assegurat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, qui ahir va fer una visita d’obres juntament amb tècnics d’Urbanisme de l’Ajuntament. L’edil també ha incidit en el canvi que ha experimentat la muntanyeta durant el passat mandat gràcies a les inversions fetes al 50% entre l’Ajuntament i la Generalitat en el marc de la Llei de Barris, finalitzada el 2018. “El resultat del canvi en positiu és ben visible”, ha explicat.

Les obres van començar a mitjans del mes de març i han comptat amb un pressupost de més de 800 mil euros que ha sufragat el Consorci del Besòs. La Generalitat ja ha començat a pagar les inversions fetes –inicialment sufragades pel consistori– i pròximament encara es faran algunes actuacions més a la via pública com ara asfaltar una part del carrer Pont, que va quedar sense arranjar per manca de pressupost.

Darrera actualització: 05.09.2019 | 12:07